ENGELLİ EMRAH’TAN “GÖNLE DÜŞEN İNCİ TANESİ” SERGİSİ

ENGELLİ EMRAH’TAN “GÖNLE DÜŞEN İNCİ TANESİ” SERGİSİ
Konya'da doğuştan kas hastalığı nedeniyle solunum cihazıyla yaşamak zorunda olan 26 yaşındaki Emrah Savsar tarafından hazırlanan ve adını “Gönle düşen inci tanesi” verdiği sergi açıldı.

Konya İl Halk Kütüphanesi’nde yapılan sergi açılışına, Vali Yardımcısı Hasan Karakaş, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, merkez ilçe kaymakamları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Türk Kızılay Derneği Konya Şube Başkanı Osman Haklı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ablası Ayşe Çalık, Emrah Savsar'ın ailesi ve davetliler katıldı.

“HİÇBİR ENGEL İNSANIN AZMİNE ENGEL DEĞİLDİR”
Akülü aracına yerleştirdiği solunum cihazıyla açılışa katılan Emrah Savsar, yaptığı konuşmada, sergiye neden “Gönle düşen inci tanesi” adını verdiğini açıkladı. Tablolarını tamamen gönlünden gelen incilerle hazırladığını ifade eden Savsar, “İnsanda kesinlikle azim olmalı. Hiçbir engel insanın azmine engel değildir. Fiziksel engel, engel olmamalıdır, insanın azmine. Ben de insanların gönlüne bir şeyler dokundurabiliyorsam, bir şeyleri tetikleyebiliyorsam ne mutlu bana. Sözlerimle olsun, duygularımla olsun bunu yapabiliyorsam ne mutlu bana. Benim sürekli kullandığım bir söz var. Gönüllere girelim çünkü gönüllerde Allah vardır” ifadelerini kullandı.
Vali Yardımcısı Hasan Karakaş ise “Gerçekten insanoğlun isteyip de yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bu da azmin zaferidir. Elbette destekler vardır. Kendisine kıymet veren, gönülden destekleyenler vardır. Ama birçok insana örnek olması açısından bunun çok önemli olduğunu hepimiz burada göreceğiz” dedi.

"HERKES EMRAH’IN ARKASINA DÜŞTÜ”
Engelli gençle yakından ilgilenen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ablası Ayşe Çalık da, Emrah'ı evladı gibi gördüğünü dile getirerek, “Emrah çok farklı bir insan. Bu insanı tanıştırmak için götürdüğüm herkes o kadar hayran kalıyor ki, onun pozitif enerjisine inanamazsınız. İnsanlar da bunu gördü sağ olsun. Herkes arkasına düştü. Sergiye olan katılımdan da görülüyor ki buna layık bir insan. Herkes Emrah’ı örnek almalı. Yolu açık olsun. Allah Emrah gibi böyle insan sevgisi taşıyan çocuklarımızı başımızdan eksik etmesin. Gerçekten onların dualarına çok ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
Protokol üyeleri konuşmaların ardından açılışını gerçekleştirdiği sergiyi gezerek engelli genç Emrah Savsar’dan tablolar hakkında bilgi aldı. "Gönle düşen inci tanesi" isimli sergi 3 gün boyunca İl Halk Kütüphanesinde sergilenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.