Engelli gençler için "Asker Kınası Gecesi"

Engelli gençler için "Asker Kınası Gecesi"
Marmaris'te bir günlük temsili askerlik yapacak 5 engelli gence kına yakıldı

MUĞLA (AA) - Marmaris Engelliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (MENDER) tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla bir günlük askere gidecek 5 engelli gence asker kınası yakıldı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığında 13 Mayıs'ta bir günlük temsili askerlik askerlik yapacak 5 genç için Marmaris Belediyesi çok amaçlı salonda "Asker Kınası Gecesi" düzenlendi.

Engeliler, aileleri ve MENDER üyelerinin katıldığı etkinlikte kınayı, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın eşi Sevgi Acar ve MENDER Başkanı Şennur Ünlü yaktı.

Bazı engelli yakınlarının duygulanarak ağladıkları görüldü.

Kına yakılan engelliler de asker selamı vererek, "En büyük asker bizim asker", "Her şey vatan için", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan attı.

Merasimin ardından pasta kesildi, etkinlikte engelli askerler aileleriyle zeybek oynadı.

Dernek başkanı Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmaris'te ilk kez engelli asker kınası yaktıklarını ve bu geceyi geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Çok mutlu ve huzurlu olduğunu ifade eden Ünlü, "Cuma günü İl Jandarma Komutanlığına bir günlük askerlik için götüreceğimiz 5 özel çocuğumuzun bu gece kınalarını yaktık. Katılım çok güzeldi. Gecemize gelen, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.