Engelli gençlerin askerlik sevinci

Engelli gençlerin askerlik sevinci
Edirne'de vatani görevini temsili olarak yapacak engelli öğrencilere askerlik kınası yakıldı

EDİRNE (AA) - Edirne'de vatani görevini temsili olarak yapacak engelli öğrencilere askerlik kınası yakıldı.

Edirne Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen programda, 20 engelli öğrenci omuzlarına koydukları ay yıldız işlemeli tülbentleriyle davul zurna eşliğinde oynadı.

Askerlik tıraşı da olan öğrenciler, Türk bayrağını öperek ailelerine ve askeri erkana selam verdi.

Ailelerinin eline kına yaktığı engelli öğrenciler yarın Edirne İl Jandarma Komutanlığı'nda bir günlük askerlik yapacak.

Kınada bazı engelli aileleri ve öğretmenler duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.

Merkezin müdürü Osman Dönmez, burada yaptığı konuşmada, bir gün dahi olsa askerlik gibi kutsal bir görevi gerçekleştirecek öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.

Kurtuluş Savaşı gibi bir destanın yazıldığını anımsatan Dönmez, "Askerimiz ve polisimizle içerisinden geçtiğimiz bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Vatanını ve milletini seven hayırlı evlatlar yetiştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Evlatlarımız bu kutlu göreve güle güle gidip, güle güle gelecekler. Unutmayın her şey sizin için, her şey vatan için" diye konuştu.

Engelli velisi Ayşe Onan (46) askere gidecek çocuklarıyla gurur duyduğunu söyledi. Askerliğin Türk milleti için önemli görev olduğunu belirten Onan, "Duygularımı ifade edemiyorum. Çok mutluyum. Allah herkese evladının askere gittiğini görmeyi nasip etsin" dedi.

Engelli öğrencilerden Hasan Can Onan ise hayallerinin gerçekleştiğini söyledi. Askerlik yaparak vatanı savunacağını belirten Onan, kendisine bu imkanı tanıyan yetkililere teşekkür.

Kına etkinliğine askerler ve polisler de katıldı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.