Uğur Özteke

Uğur Özteke

Engelli KPSS İçin De Aynı Çile, Aynı Komedi

Engelli KPSS İçin De Aynı Çile, Aynı Komedi

Nasreddin Hoca boşuna mı söylemiş; “el, elin eşeğini türkü çağırarak arar” diye.

Sadece bu sütunda iki defa yazdık. Şehrimizde yapılan genel sınavlarda adres ve sınav yeri olarak insanlara çok büyük işkenceler yapılıyor. Öyle ki “Meram’ın en ucunda ikamet eden insan Selçuklu’nun en ücra noktasına gönderiliyor. Kimse kimseye bunun sınav güvenliği filan diyerek kendisini savunma şansı yok” dedik.

Bugün de engelli insanlarımız için KPSS var.

Yani lise mezunu ve üniversite mezunu engelli insanlarımız E-KPSS denilen merkezi sınava giriyorlar.

Hafta içerisinde elimize bu konu ile ilgili yeni bir bilgi ulaştı.

Örneklerimiz bire bir delilli şahitliği için söylüyoruz.

Meram’dan Gödene’deki engelli bir gencimiz bugün kalkıyor Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü’nde sınava giriyor.

Bu genci bu sınav yerine gönderen adam elini önce vicdanına bir koysun. O engelli insanın annesi babası olduğunu düşünsün.

Bu bir ana babaya ve de engelli gence nasıl bir işkencedir?

Sizde hiç mi vicdan yok?

Bu sınav düzenlemesini yapanların nasıl bir çalışma yaptığını inanın çok merak etmeye başladım.

Peki şimdi ne olacak dersiniz?

Ben size olacağını söyleyeyim.

Son olarak bize bu bilgiyi ulaştıran engelli evlada sahip babaya diyorum ki;

“Abicim bizim bu yazdığımız yazıları al. Adresini koy. Açık adresini telefonunu ve tüm yaşadıklarını BİMER’e gönder. İnşallah Başbakanlık’ta bir vicdan sahibinin eline ulaşır. İnşallah buradan verilecek cevapta da buradaki vicdan sahibi Başbakanlığa yanlış bilgi vermez. Ve yine hep birlikte dua edelim ki senin sayesinde binlerce insanın, engelli insanın çektiği çilenin son olmasına vesile olursun.”

Çünkü bu çağda, bu teknolojide ve vatandaşın böylesine bilgi sahibi olmasının rahat olduğu ortamda insanlara yapılan işkence son olmalı. Artık işimiz sadece ve sadece Allah’a dolayısıyla duaya kalmış durumda.  

SİLLE ALT GEÇİDİNDE

ARTIK O “X” VE “Y” LER YOK

Dedeman Kavşağı’nın altındaki Sille altgeçidini dediğimiz yerde Konya’mızda ilk kez geçen yıl benim tabirim ile bir duvar yeşillendirme çalışması yapılmıştı.

Ve bu çalışmada ilk anda gözümüze garip bir şekilde X ve Y’ler çarpmıştı. Bunu yazınca bize verilen cevap da bunların X ve Y değil, Selçuklu motifi olduğu, çiçekler büyüdüğü zaman bunun net bir şekilde görüleceği belirtilmişti. Biz günlerce aylarca çiçeklerin büyümesini bekledik. Hatta çiçekler soldu ve söküldü. Ama hiç Selçuklu motifini göremedik.

Geçtiğimiz pazartesi akşamı bu alt geçitte yeniden çalışma başlatıldı. Yol güzergahım olmadığı halde fırsat buldukça burayı kullanarak bu yıl için ne yapıldığını öğrenmek istedim.

Evet bu yıl çiçeklerle semazen motifi işlenmiş. Ve çok açık net şekilde semazenleri görmeniz mümkün.

Geçen yıl eleştirmiştik. Bu yıl ise teşekkür ediyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kendinin ne olduğunu bilen insan, bazı kendini bilmezlerin, onun hakkında söylediklerinden etkilenmez.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Son model lüks otomobilleri kullanan araç sürücüleri direksiyonda telefonla konuşma alışkanlığından vazgeçtikleri zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR