Engelli olmayı empatiyle öğrendi

Engelli olmayı empatiyle öğrendi
Vatandaşlar, tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve göz bandı kullanarak, engelli olmayı deneyimledi

EDİRNE (AA) - Edirne'de vatandaşlar, empati standında, tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve göz bandı kullanarak, engellilerle empati kurdu.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Üyesi olan Trakya Üniversitesi öğrencileri, Engelliler Haftası dolayısıyla Saraçlar Caddesi'nde stant kurarak, vatandaşlara engellilerin karşılaştıkları zorlukları anlattı.

Tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve göz bandı kullanan vatandaşlar, bariyer ve taşların arasından geçmeye çalıştı.

Öğrenci Simge Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerinin engelli vatandaşların toplumda yaşadıklarını anlatmak için bir araya geldiğini söyledi. İnsanların toplumda engellilere karşı daha duyarlı olması gerektiğini dile getiren Genç, "Standımızın önüne emniyet şeridi çekerek, empati parkuru oluşturduk. Vatandaşlar burada engelli araçlarını kullanarak, duba ve taşların arasından geçmeye çalıştı." diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Halil Çelik ise engellilere toplumda adil davranılmadığını savundu. Kaldırımlardaki engelli aracının geçeceği yola vatandaşların otomobillerini park ettiğini belirten Çelik, "Empati etkinliğimizde engellilerin toplumda karşılaştıkları sorunları 5 dakika da olsa anlattık. Onlar ömür boyu bu şekilde hayatına devam ediyor. Engellilere daha duyarlı davranılmasını istiyoruz." dedi.

Empati alanını kullanan vatandaşlardan Tuğçe Öztürk de bariyerler, duba ve taşlarla dolu alanı tekerlekli sandalye ile geçmeye çalıştığını ifade etti. Buradaki deneyimden sonra geçmişte yaptıklarını hatırladığını ifade eden Öztürk, engelli vatandaşlara karşı daha duyarlı olacağını kaydetti.

Vatandaşlar empati alanını gün boyunca kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.