Engelli şairin şiirlerini ünlüler okudu

Engelli şairin şiirlerini ünlüler okudu
Engelli şair Senem Ünal'ın şiirlerinden oluşan "Şiirlerime Ses Ver" albümünün galası yapıldı - Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı:- "Engellisi mutlu olmayan bir toplumun da mutlu olması asla mümkün değil. Yazarlık ve çizerlik atölyesi sonunda engelli kard

İSTANBUL (AA) - Engelli şair Senem Ünal'ın şiirlerinden oluşan ve Hülya Koçyiğit, Gülben Ergen, Fettah Can gibi ünlü isimlerin seslendirdiği "Şiirlerime Ses Ver" albümünün galası yapıldı.

Engelliler Haftası kapsamında Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda yapılan galaya, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve şair Senem Ünal'ın yanı sıra, albümde şiirleri seslendiren bazı ünlüler katıldı.

Çağırıcı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Senem Ünal'ın şiir albümünün, engellilerle ilgili yaptıkları çalışmaların bir ürüne dönüştüğünün göstergesi olduğunu söyledi.

Engellilerin, her gün hatırlanması gerektiğine vurgu yapan Çağırıcı, engellilerle ilgili birçok çalışma yaptıklarını ve onların hayatını kolaylaştırdıklarını aktardı.

İnsan odaklı çalıştıklarını belirten Çağırıcı, "Acıma duygusuyla değil, onların hakkı olduğu için hizmet ediyoruz. Onların hayatları bizim hayatımız. Toplumların huzur ve mutluluğu, ailelerin huzur ve mutluluğundan geçiyor. Bu da fertlerin mutluluğundan geçiyor. Engellisi mutlu olmayan bir toplumun da mutlu olması asla mümkün değil." dedi.

Çağırıcı, Engelliler Sarayı'nda rehabilitasyon, sosyal ve kültürel faaliyetler yürüttüklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Yazarlık ve çizerlik atölyesi sonunda engelli kardeşlerimizden her birinin içerisindeki cevheri ortaya çıkarmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Biz istiyoruz ki huzurlu bir Türkiye için, engelli-engelsiz herkes, aynı ortam içerisinde ve aynı şartlarda yaşasın. Onlar da vatana millete faydalı birer insan olduklarını görsünler. Onların buradaki çalışmaları, diğer engelli kardeşlerimiz için de bir rehabilitasyon oluyor."

- "Robot değil insan olduğumu anladım"

Cam kemik hastası "Düşler Sokağı" ve "Kalemin Ucundaki Yaşam" adlı iki şiir kitabı bulunan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyeri Senem Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duygularını dile getirmekte zorlandığını dile getirdi.

Hayata şiir sayesinde tutunduğunun altını çizen Ünal, "Hayalini bile kuramıyordum böyle bir albümün. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Engelliyim ama kendimi engelsiz görüyorum. Şu anda yürüyorum ben. Ben öldükten sonra ismim ölmesin ve anılayım istiyorum. Bu yaptığım şey, diğer engelli kardeşlerime de örnek olsun. Şiirlerimde ne hissettiysem onları yazdım. Sevgiyi, aşkı, doğayı, engellileri yazdım." ifadelerini kullandı.

Ünal, 14 yaşından beri şiir yazdığına değinerek şöyle konuştu:

"Cam kemik hastası olduğum için yazarken kolum kırıldı. İyileşmesini bekledim tekrar yazdım. Tekrar kırıldı, iyileşince yeniden yazdım. Tekrar tekrar kırıldı. Sağ elimi kaybedince sol elimle yazmaya başladım. Artık bilgisayarla yazıyorum. Engellilere el uzatılsa yapamayacakları hiçbir şey yok. Bana bugün imkan sunulmasaydı, robot gibi yatağımda yatmaya devam edecektim. Robot değil insan olduğumu anladım."

Ayrıca, programa katılan Ulvi Alacakaptan, Ayumi Takano, İkbal Gürpınar gibi ünlü isimler, Senem Ünal'ın "Şiirlerime Ses Ver" albümünde seslendirdikleri şiirleri okudu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.