Engelliler Erciyes'te buluşacak

Engelliler Erciyes'te buluşacak
Türkiye'nin çeşitli kentlerinden 200 engelli, Erciyes Engelliler Kar Festivali'nde bir araya gelecek

KAYSERİ (AA) - Türkiye'nin farklı kentlerinden 200 engelli, 26-27 Mart'ta düzenlenecek 6. Erciyes Engelliler Ulusal Kar Festivali'nde buluşacak.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, yaptığı yazılı açıklamada, geleneksel hale gelen ve bu yıl 6'ncısı düzenlenecek festivale, görme, işitme ve bedensel engellilerin katılacağını bildirdi.

Erciyes Master Planı kapsamında yatırımlar yapılırken kayak merkezinin engellilere de hizmet verebilecek şekilde inşa edildiğine dikkati çeken Cıngı, engellilerin Erciyes'teki birçok imkandan rahatlıkla faydalanabileceğini vurguladı. Cıngı, şu değerlendirmede bulundu:

"Engelli vatandaşlarımızı kayak sporuyla buluşturmak için Erciyes'te gelenekselleşen Engelliler Ulusal Kar Festivali'ni bu hafta sonu düzenleyeceğiz. Türkiye'nin farklı bölgelerinden çok sayıda engelli vatandaşımızı Erciyes'te ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Kuzey ve Alp Disiplini branşlarında engelli sporcular yarışacak. Yarışmalarda engellilerin kayak sporuyla tanışması ve güvenli bir şekilde kayak yapabilmeleri için özel olarak tasarlanmış kayak takımları kullanılacak."

Cıngı, yarışmaların yanı sıra festival kapsamında engelliler için çeşitli aktiviteler de düzenleneceğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.