Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
AFAD çalışanları tarafından, engellilere yönelik çalışmaların yer aldığı "farkındalık videosu" hazırlandı

ANKARA (AA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çalışanları, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla engellilere yönelik çalışmaların yer aldığı "farkındalık videosu" hazırladı.

Başkanlığın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, daha önce, engellilerin afetlerden korunması amacıyla özel bir eğitim modeli geliştiren AFAD, Engelliler Haftası'nda farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Bu kapsamda AFAD çalışanlarının rol aldığı farkındalık videosu hazırlandı. Engellilere yönelik çalışmaların anlatıldığı videonun hazırlanmasına, AFAD personeli gönüllü destek verdi.

Video, işitme engeliler için işaret diliyle hazırlanırken, görme engelliler için sesli betimlemeli olarak kurgulandı. Videonun kısa versiyonu da internet ortamında yayınlandı.

Öte yandan, AFAD'ın, engellilere yönelik çalışmalarını, Bangladeş'te geçen yıl yapılan "Engelliler ve Afet Risk Yönetimi" konulu Dakka Konferansı'nı referans alarak yürüttüğü bildirildi. Konferansın çıktılarını temel alarak gönüllü komisyon kuran AFAD personelinin, afet eğitimi çalışmalarını ve afete ilişkin hizmetleri engelliler için kolay erişilebilir hale getirmeyi amaçladığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.