Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
Kırıkkale'de Engelliler Haftası kapsamında program düzenledi

KIRIKKALE (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Engelliler Haftası dolayısıyla program düzenledi.

Engelsiz Yaşam, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, engelli vatandaşların hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmelerinin en temel insan hakkı olduğunu söyledi.

Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturmanın yolunun, engelli vatandaşların da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesiyle mümkün olacağına işaret eden Bozdemir, şöyle konuştu:

"Devletimiz, engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılması ve iyileştirilmesi yönünde son yıllarda çok önemli yasal düzenlemeler yapmıştır. Bizler engelli bireylerimize yönelik hizmet alanlarımızı geliştirmekte, her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli olduklarını göstermekteyiz. Bu durum insanlık borcumuzun yanı sıra çağdaş toplum ve sosyal devlet olmanın da en önemli gereğidir. Kırıkkale'de 2010'dan beri faaliyet gösteren 76 yatılı kapasiteli halen 72 engelli vatandaşımızın fiili bakımının gerçekleştirildiği müdürlüğümüze bağlı özel bakım merkezi faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu hizmetlerle ilimizdeki bakıma muhtaç engelli vatandaşlarımızın bakım ihtiyaçları karşılanmaya çalışılmaktadır. Düzenlenen bu etkinliklerin toplumsal duyarlılığı artırmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm engellilerimizin Engelliler Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Konuşmaların ardından Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde kalan engelliler şiirler okudu, işitme engelli minik öğrenciler de halk oyunları gösterisi sundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.