Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
Ankara'da yaşayan 30 engelli vatandaş, bir gün temsili askerlik yaparak tezkere almanın mutluluğunu yaşadı

ANKARA (AA) - 30 engelli vatandaş, Engelliler Haftası dolayısıyla bir gün temsili askerlik yaparak tezkere almanın mutluluğunu yaşadı.

Bedensel, zihinsel ve işitme engelli vatandaşlar, askerlik görevini yerine getirmek üzere aileleriyle birlikte 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında toplandı.

Yakınları ve görevlilerin yardımı ile askeri kıyafetler giydirilen engelliler, daha sonra asker tıraşı oldu. Temel eğitim çalışmasına katılan engellilere, asker selamı ve esas duruş gösterildi.

11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Uğur Buldu, engellilerle er yemekhanesinde öğle yemeği yedi.

Patlayıcı ve narkotik madde arama köpeğinin gösteri yaptığı etkinlik sonrasında engellilere ulaştırma uçakları gezdirildi.

Temsili askerlik yapan engelliler için yemin ve terhis töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından engelliler yemin etti.

- "Her Türk asker doğar"

11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Buldu, törende yaptığı konuşmada, çok farklı duygular içerisinde olduğunu ifade ederek, "Her Türk asker doğar" sözünün kendileri için yaşam felsefesi olduğunu söyledi.

Temsili askerlik yapan engellilerin de asker doğduklarını, bugün de bu askerliğin belgelenmiş olduğunu belirten Tuğgeneral Buldu, "Onlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her vatandaşı gibi, kendilerine ülke adına herhangi bir görev tebliğ edildiğinde, hiç düşünmeden yapacak kimlikte, kişilikte, ruh halindeler. Resmi olarak da bunu belgelemiş oldular." dedi.

- "Bu görevi canımız pahasına Türk ordusunda yapmaya hazırız"

Organizasyonun düzenlenmesinde komutanlıkla işbirliği yapan Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İlimdar Boztaş da en küçüğü 1996 doğumlu 20 yaşında, en büyüğü ise 1964 doğumlu 52 yaşında, 30 engelli vatandaşa askerlik duygusunu yaşatmak için bir araya geldiklerini söyledi.

"Ailelerimizin, gençlerimizin içlerinde kalan ukdeyi bir nebze de olsa hafifletmek için böyle bir temsili askerlik organizasyonu oluşturduk." diyen Boztaş, organizasyon öncesinde gençlere asker kınası düzenlediklerini belirtti.

Terhis olan erler adına konuşan Er Mustafa Acar da, askerlik görevinin Türk evladı için en büyük mutluluklardan biri olduğunu söyledi. Temsili askerlik uygulamasından dolayı Türk Silahlı Kuvvetlerine bütün erler adına teşekkür eden Acar, "Bir günlük askerlik yapacak olsak bile, bizlere bir görev verildiğinde bu görevi canımız pahasına Türk ordusunda yapmaya hazırız." sözlerine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.