Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
ANKARA (AA) - Akyurt’ta "Engelliler Haftası" kapsamında engelli öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergiledi. Büğdüz Eğitim Uygulama Okulu ve İş...

ANKARA (AA) - Akyurt’ta "Engelliler Haftası" kapsamında engelli öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergiledi.

Büğdüz Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde, düzenlenen etkinlikte, engelli öğrenciler, eğitmenleri eşliğinde hazırladıkları halk oyunları, halk müziği korosu, skeç, yarışmaları sergiledi.

Öğrenciler, gösterilerini kule oluşturup Türk bayrağı açarak tamamladı.

Etkinliği Akyurt Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Çiçek diğer protokol ve öğrencilerin aileleri izledi.

Okulu müdürü Tolga Küçükahmet, yaptığı konuşmada, hafta boyunca engellilerin sorunları, topluma kazandırılmaları ile ilgili etkinlikler düzenlendiğini belirterek, engellilerin sevildiğine inandığı bir ortamda yaşamını sürdürmesinin gelişimi ve pozitif duygular içerisinde olması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise öğrencilerin sundukları gösteriden etkilendiğini belirterek, "Aslında engelin fiziksel değil, düşünsel olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Bu güzel gösteriyi hazırlayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Program öğrencilerinin ürün sergisinin açılması ve kısa süre önce vefat eden engelli öğrenci Seda Yerlikaya’nın anısına lokma dağıtımı ile sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.