Engelliler temsili itfaiyeci oldu

Engelliler temsili itfaiyeci oldu
Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce gerçekleştirilen etkinlikte itfaiyeci kıyafeti giydirilen engelli öğrenciler, yangın söndürme tatbikatına da katıldı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesince düzenlenen etkinlikte engelli öğrenciler itfaiye kıyafeti giydi ve yangın söndürme tatbikatına katıldı.

Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinde eğitim gören engelli öğrenciler, İtfaiye Müdürlüğünde yangın söndürme eğitimi aldı. İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci tarafından engellilere yangının nasıl söndürüldüğü ve itfaiye teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Daha sonra yangına dayanıklı ve ısı geçirmez özel kıyafet giydirilen engelli öğrenciler, itfaiye araçlarına bindirildi. Öğrenciler, daha sonra maket evde çıkan yangına müdahalede bulundu. Tatbikat sırasında yangın tüplerini başarıyla kullanan engellilere basitleştirilmiş bir şekilde uygulamalı olarak yangın söndürme işlemi anlatıldı.

Semerci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın, deprem gibi afetlerde engelli çocukların herkesten daha fazla yardıma ihtiyaç duyacaklarını söyledi.

Engelli çocukların itfaiyeyi tanıması ve acil durumlarda temel hayat kurtarma bilgilerine sahip olmasının çok önemli olduğuna dikkati çeken Ahmet Semerci, "Yangın merdivenine çıkan engelli öğrenciler, yüksek yerlerdeki yangınlara nasıl müdahale edildiğini de öğrenmiş oldu. Yaptıkları her işi dikkatlice ve ciddiyetle yapan engelliler, yangınla mücadelede başarı gösterdi." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.