Engellilere deprem tatbikatı

Engellilere deprem tatbikatı
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'ndaki tatbikatta, 7.2 şiddetindeki deprem sonrası binada mahsur kalan 200 engelli ile yakını ekipler tarafından tahliye edildi

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği 7.2 şiddetindeki deprem sonrası binada mahsur kalan 200 engelliyle yakını, ekipler tarafından kısa sürede tahliye edildi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, tatbikat öncesi düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Engelliler Sarayı gibi bir tesise sahip olduklarını belirterek, burada örnek bir tatbikat gerçekleştireceklerini söyledi.

Afetin ne zaman geleceğini bilemediklerini, bu nedenle afetten korunmak için bilincin gelişmesi ve afet anında neler yapılması gerektiğinin önem kazandığını belirten Çağırıcı, alınacak tedbirlerle afet anında ortaya çıkabilecek büyük zararların önüne geçilebileceğini vurguladı.

Tatbikatın örnek bir çalışma olduğunu dile getiren Çağırıcı, “Allah, ülkemizi büyük afetlerden korusun. Hayatın bir gerçeği olan afete karşı tedbir almak zorundayız. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz bu başarılı tatbikata emeği geçen herkesi kutluyorum.” diye konuştu.

Çağırıcı konuşmasının ardından Afet Acil Durum kursuna katılan 320 kursiyere sertifikalarını verdi.

Daha sonra Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında Engelliler Haftası kapsamında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Yıldız Arama ve Kurtarma Derneğince (YARKUR) deprem tatbikatı düzenlendi.

Siren sesiyle oluşturulan senaryo gereği 7.2 şiddetindeki bir depremin meydana geldiği tatbikata YARKUR Başkanı Göksel Çevirgen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Bağcılar Grup Amiri Orhan Gurbetoğlu da katıldı.

Tatbikat gereği alt katlarda mahsur kalan engelli kursiyerlere en kısa sürede ulaşmak amacıyla harekete geçildi. İlk olarak zemin kattaki engelli kursiyerler refakatçiler eşliğinde dışarı çıkarıldı.

Donanımlı ekipler, bu sırada orta ve üst katlarda mahsur kalanlara ulaşmaya çalıştı. Orta katlardakiler acil tahliye sandalyesi ve görme engelliler için yapılan özel zilli halat vasıtasıyla tahliyeleri yapıldı.

Üst kattaki engellilere ulaşan ekipler ipli istasyon vasıtasıyla engellileri 5. kattan halatlarla bina dışına çıkardı. İpli istasyonlu kurtarmada mahsur kalan kişiye YARKUR üyesi Ayşe Akyol eşlik etti.

42 kişilik AFAD ve YARKUR ekibinin görev yaptığı tatbikatta 200 engelli kursiyer ile yakını ekipler tarafından kısa sürede tahliye edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.