Engellilere temsili askerlik kınası

Engellilere temsili askerlik kınası
Sakarya'da özel eğitim gören öğrencilere bir günlük yapacakları temsili askerlik öncesi kına yakıldı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da özel eğitim öğrencilerine yarın yapacakları bir günlük temsili askerlik öncesi davul zurna eşliğinde kına yakıldı.

Serdivan ilçesindeki Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi bahçesinde düzenlenen programda, özel öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu. Öğrenci velileri ile İl Jandarma Komutanlığında görevli askerler de öğrencilerle davul zurna eşliğinde halay çekti.

Daha sonra temsili askerlik yapacak 30 öğrenciye kına yakıldı.

Öğrencilerden Gökhan Demirdöven (24), AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Askere gideceğim, kına yaktılar çok mutluyum." dedi.

Gökhan'ın annesi Cevriye Demirdöven de gurur verici bir etkinlik olduğunu belirterek, "Diğer çocuklarım askere gitti bunun da asker kıyafetini giymesini, asker kutlaması olmasını istedik. Çok mutluyuz, çok gururlandık. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bir gün de olsa bu bizim için çok büyük mutluluk." diye konuştu.

Velilerden Meral Öztürk ise etkinlikte çok duygulandığını ve ağladığını söyledi.

Oğlunun, askerliği bir günlük de olsa yaşamasının gurur verici olduğunu aktaran Öztürk, "Güzel bir duygu. Oğlum 3-4 gündür çok mutlu. Yarın da temsili askerlik yapacak. Kınasını yaktık. Kına yakılırken çok ağladım." şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Sadıkcan Öztürk de eğlenceyle kına yakılmasından dolayı çok mutlu olduğunu anlattı.

Asker olmanın gurur verici olduğunu söyleyen Öztürk, "Vatan borcu. Vatanımızın hayrı için yapacağız. Her insan vatan borcunu yapmalıdır. Bu fırsat hiç kaçırılmamalıdır. Kına yakılırken baya mutlu oldum. Yarın da askerlik yapacağım. Çok heyecanlıyım." dedi.

Özel öğrenciler yarın İl Jandarma Komutanlığında düzenlenecek yemin töreninin ardından bir günlük temsili askerlik yapacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.