Engellilerin 3 boyutlu çalışmaları

Engellilerin 3 boyutlu çalışmaları
Bağcılar Belediyesi bünyesinde kurulan güzel sanatlar atölyesindeki kursiyerler, geri dönüşümü olan materyallerle 3 boyutlu çalışmalar yapıyor

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nın güzel sanatlar atölyesindeki kursa katılan kursiyerler, geri dönüşümü yapılan materyallerle 3 boyutlu resim, heykel ve kıyafetler yapıyor.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, engelli ve engelli yakınlarının meslek öğrendiği atölyede kursiyerlerin 35 branşta kurs gördüğü belirtilerek, kursiyer yakınlarının da atıkların değerlendirildiği bir çalışma içinde oldukları ifade edildi.

Güzel sanatlar atölyesinde kurs gören 9 ile 50 yaş arasındaki kursiyerlerin yağlı boya, kara kalem, ebru sanatı çalışmaları yaptıkları kaydedilen açıklamada, "Gazete kağıdı, koli, madeni kutular, strafor gibi atıkları değerlendiren kursiyerler üç boyutlu birbirinden şık ve güzel ürünlere imza atıyorlar. Kursiyerlerin maket akvaryum, tablo, hayvan figürleri, kuğu, balık, tavus kuşu, kelebek gibi rengarenk göz alıcı desenlerle süslü üç boyutlu tabloları büyük beğeni topluyor. Kursiyerler bu sayede de geri dönüşüme de katkıda bulunuyor" görüşlerine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engellilerin fırsat verildiğinde topluma ne kadar faydalı çalışmalar yaptıklarını ispat etiklerini bildirdi.

Çağırıcı, "Güzel sanatlar atölyemizde de kurs gören engellilerimiz atıkları değerlendirip, yeteneklerini ispat ederek çok güzel eserler ortaya koyuyorlar" ifadelerine yer verdi.

Kursiyerlerden zihinsel engelli Yunus Koyuncu, aldığı eğitimlerle yeteneğini ortaya koyduğunu belirterek, refakatçi öğretmeni ve arkadaşlarıyla atıklardan çok güzel eserler yaptıklarını anlattı.

Başak Çelik de atıklardan çeşitli süs eşyalarıyla 3 boyutlu tablolar yaptığını kaydederek, kursta kendisine olan güveninin artığını bildirdi.

İlk başladığında kalemi düzgün kullanamadığını dile getiren Çelik, şimdi çok güzel çizimler yaptığını aktardı.

Engelliler sarayındaki kurslara 4 yıldır katıldığını, atıkların değerlendirildiği atölyede çevreyi korumaya yönelik çalışmalar yaptığını anlatan Kazım Şahin ise sakin ve güzel bir ortamda çalıştığını dile getirdi.

Burada aynı zamanda el kaslarının da geliştiğini belirten Şahin, yaptığı üç boyutlu kuğu çalışmasının çok beğenildiğini kaydetti.

İşitme ve konuşma engelli Hamit Kurt da atık kağıtları katlama ve üç boyutlu vazo çalışması yaptığını ifade ederek, "Burası benim ikinci evim. Arkadaşlarımı çok seviyorum. Öğretmenlerimiz bize resim ve tablo yapmayı öğretiyorlar. Yine masa örtüsü ve kıyafetler de yapıyoruz. Burada kendimi çok sakin hissediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.