Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı
Bursa, Eskişehir, Balıkesir ve Bilecik'te 197 engelli, bir günlük temsili askerlik uygulamasına katıldı

BURSA (AA) - Engelliler Haftası kapsamında Bursa, Eskişehir, Balıkesir ve Bilecik'te 197 engelli, bir günlük "temsili askerlik" heyecanı yaşadı.

Bursa'da, asker üniforması giyen 120 genç için aileleriyle geldikleri İl Jandarma Komutanlığında tören yapıldı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, engelli gençlerin, sembolik de olsa vatani vazifelerini icra edebilmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Engellilere seslenen Akkuş, "Sizler, üzerinizdeki bu üniforma ve askerlik yeminiyle tam bir asker olacaksınız. Kısa da olsa sizlere askerlik hizmetini yapma hazzını maddi ve manevi yaşatmaktan memnunuz. Sizleri şerefli Türk Ordusunun kahraman birer Mehmetçik'i olarak aramızda görmekten son derece mutluyuz." dedi.

Engelli gençler adına konuşan Cengiz Çağlayan da temsili askerlik uygulamasıyla Mehmetçik olmanın verdiği gururu doyasıya yaşadıklarını dile getirdi.

Daha sonra yemin eden askerlere, terhis belgeleri verildi. Kışlaya en erken teslim olan 20 yaşındaki Aydın Akkurt'a ise Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık tarafından kol saati ve fotoğraf albümü hediye edildi.

- Eskişehir

Eskişehir Vosbağa Derneği üyelerine ait "vosvos"lara binen 20 engelli genç, kent turu attıktan sonra 1. Ana Jet Üs Komutanlığına geldi.

Nizamiyede askerler tarafından karşılanan engelliler, üniformalarını giydikten sonra yaklaşık bir saatlik eğitime katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından engelliler, yemin etti.

1. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Dursun Pak'ın konuşmasının ardından engelliler, aileleri ve komutanlarıyla fotoğraf çektirdi. Komutanlığı gezen engellilere, askeri ekipmanlar tanıtıldı.

Oğlu "temsili askerlik" uygulamasına katılan Şükriye Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir anne olarak hep bu anı beklediğini söyledi.

Tekin, oğlunu tek başına büyüttüğünü belirterek, "5 oğlum öldü, 1 oğlum kaldı. Onun da asker olduğunu gördüğüm için çok mutluyum. Mutluluk gözyaşları döküyorum." diye konuştu.

Engelli bir gencin ağabeyi Salim Aktaş da bu imkanı sağlayan tüm kurum ve kuruluşların yetkililerine teşekkür etti.

- Balıkesir

Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanlığına gelen 32 engelli genç için yapılan törende, "Kınalı Ali" adlı oyun sunuldu.

Türk bayrağı ile silaha el koyup ant içen engellilere, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek tarafından terhis belgeleri teslim edildi.

Aileler, evlatlarının temsili askerlik yapması nedeniyle duygulu anlar yaşadı.

Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

- Bilecik

Aileleriyle 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığına gelen 25 engelli, üniformalarını giydikten sonra tören alanına geçti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, törende yaptığı konuşmada, kutsal askerlik görevini yerine getiren evlatlar ile ailelerinin mutluluğunu paylaştıklarını belirtti.

Nayir, bu gençlerin, kendilerini sınırlayan hiçbir engeli tanımadan, vatanları, kutsalları ve namusları için yaşıtları gibi vatan uğruna gerekli fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını gösterdiğini ifade etti.

Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç'un katılımcılara hitabının ardından yaş kütüğüne plaket çakılması, yemin töreni ve terhis belgelerinin verilmesiyle tören sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.