Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı
İzmir ve Manisa'da engelli gençler Temsili Askerlik uygulaması kapsamında yemin etti, terhis belgesi aldı

İZMİR/MANİSA (AA) - İzmir ve Manisa'da 68 engelli genç, Engelliler Haftası dolayısıyla bir günlüğüne temsili askerlik yaptı.

Gaziemir ilçesindeki Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığınca Tuğgeneral Süleyman Önder Kışlası'nda icra edilen etkinlik kapsamında, gençler, askeri personelce karşılandı.

Refakatçi uzman erbaşlar yardımıyla kamuflaj giyen engellilere temel askerlik uygulamaları anlatıldı. Silah tanıtımının da yapıldığı etkinlikte alay sancağının önünde ant içen 68 engelli genç, terhis belgelerini aldıktan sonra tören geçişine katıldı.

Aileler de çocuklarının heyecanına ortak oldu.

Törende konuşma yapan bedensel engelli Onur Kemal Azizoğlu, bugünün kendileri için önemini vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağladığı imkanla bir günlüğüne de olsa asker olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Gaziemir Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter de engelli annelerinin tarif edilmez bir fedakarlık içinde olduklarını vurgulayarak, çocuklarını kendilerine emanet eden annelere şükranlarını iletti.

Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Arif Seyhun Kışlası’nda da 57 engelli için temsili askerlik töreni düzenlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.