Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı
Şanlıurfa'da 30 engelli, bir günlük temsili askerlik uygulamasına katıldı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da Engelliler Haftası kapsamında 30 engelli, bir günlük "temsili askerlik" heyecanı yaşadı.
İl Jandarma Komutanlığındaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Jandarma Er Ali Üstün, engelli askerler adına yaş kütüğüne plaket çaktı.
Engelli Mehmetçikler daha sonra taburlar halinde kendilerine verilen komutlarla yemin etti.
Ant içme töreninin ardından Vali İzzettin Küçük, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan ve İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, terhis belgelerini teslim ettiği askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Murat Bozkurt, yaptığı konuşmada, engellilerin, askerlik görevlerini sembolik olarak yerine getirmesi amacıyla tören düzenlediklerini söyledi.
Sembolikte olsa vatani görevini yerine getiren engellilerin mutluluğunu gördüklerini belirten Bozkurt, "Bunların hepsi kahraman birer askerdir. Olağanüstü bir durumda bu kahramanlar hiç gözünü kırpmadan dosta güven, düşmana korku salarlar. Biz bunlarla birlikte güçlüyüz" dedi.
Tören, engellilere silahların tanıtılması ve akşam yemeği servisiyle son buldu.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.