Engellilerin İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması Projesi

Engellilerin İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması Projesi
Hacettepe Üniversitesinin yürüttüğü "Engelli Bireylerin İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması için Teknik Yardım Projesi"nin tanıtımı yapıldı

ANKARA (AA) - Hacettepe Üniversitesinin yürüttüğü "Engelli Bireylerin İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması için Teknik Yardım Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen proje tanıtım toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hülya Kayıhan, Darülaceze Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Saraçoğlu katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ersoy, toplantıda yaptığı konuşmada, projeye duyarlılık göstererek paydaş olan kuruluşlara teşekkür etti.

Bakanlığın son yıllarda uyguladığı politikalarla çok önemli işler yapıldığını ancak daha kat edilmesi gereken çok yol olduğunu ifade eden Ersoy, sivil toplum kuruluşlarının, bilim dünyasının, üniversitelerin işbirliklerine daha çok katılmaları ve projelere katkıda bulunmaları gerektiğini belirtti. Ersoy, Bakanlık olarak projelere destek ve paydaş olmaktan memnuniyet duyacaklarını aktardı.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özen de üniversitelerin toplumdan uzak olmamaları ve toplumun sorunlarına çözüm üretmek için çalışmalarını yönlendirmeleri gerektiğini vurguladı. Özen, üniversitelerinin engellilerle ilgili bir projede yer almasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

- "Engellilerin çalışma kapasitesi artırılacak"

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kayıhan da projenin, engellilerin çalışma kapasitesini, öz yönetim ve toplumsal katılım becerilerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmaya katkıda bulunmayı amaçladığını belirtti.

Kayıhan, "Engelli bireyler için mesleki rehabilitasyon, eğitim ve rehberlik sağlayan kurumlarda kullanılabilecek çalışma kapasitesini ve öz yönetim becerilerini geliştirme amaçlı eğitimler oluşturulması projenin önemli bir faaliyetidir. Türkiye'de pek çok engelli çalışma kapasitesi olmadığı için değil bunları ortaya çıkarma konusunda gerekli öz yönetim becerilerini yeterince kullanamadığı için istihdamda sorun yaşıyor." diye konuştu.

Projeyle, işitme, görme, fiziksel ve zihinsel engelliler için kendini ifade etme, iletişim kurma, toplumsal uyum becerilerini geliştirme amaçlı hazırlanan eğitim modellerini ilgili kuruluşların kullanmalarını hedeflediklerini anlatan Kayıhan, en önemli amaçlarından birinin de mesleki rehabilitasyon merkezinin kurulması ve bu kapsamda Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Ergoterapi Bölümünün kapasitesinin geliştirilmesi olduğunu kaydetti.

Darülaceze Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saraçoğlu da toplumun yüzde 13'ünü engellilerin oluşturduğunu belirtti. Engellilerin istihdam kapasitelerinin artırılması gerektiğini söyleyen Saraçoğlu, engellilerin iş bulabilmelerinin çok zor olduğunu ifade etti. Saraçoğlu, projenin engellilere çok büyük katkısı olacağını aktardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının paydaşı olduğu proje, Türkiye ve AB tarafından finanse ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.