Engin Dinç: Konya'nın huzuru için çalışıyoruz

Engin Dinç: Konya'nın huzuru için çalışıyoruz
Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, asayiş ve trafikte Konya’nın Huzuru için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi

Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, gerçekleştirdikleri çalışmaları ve projeleri kamuoyuna duyurmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının birçok konuyla alakalı sorduğu soruları cevaplayan Dinç, ‘Huzur ve Güven Şehri Konya’ ilkesi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Konya’da FETÖ ile ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Dinç, “Örgütlenmesini 1974 yılından 2016’ya kadar yapan bir örgütten bahsediyoruz. 1990’lı yıllardan sonra devletin en kılcal damarlarına kadar giren 2007-2008’lerde artık kadrolaşmasını tamamlayan, 2012 yılında da Başbakanımızın müsteşarına operasyon yapabilecek, Başbakan’ın odasına ve konutuna böcek yerleştirebilecek, yasa dışı anlamda bütün kamu kurumlarını dinleyebilecek böyle nitelikte bir yapıdan bahsediyoruz. Bu 40 yıldan süregelen örgütlenmeyi 6 yılda önemli ölçüde bertaraf ettik. Yeni operasyonların birçoğu ifadelerden ve yeni teknik çalışmalardan ortaya çıkıyor. Bugün tekrar 9 kişiyi daha aldık. Her yakaladığımız şahısla başka bir yapıyı ortaya çıkarıyoruz” dedi.

‘HEPSİNİ TEMİZLİYORUZ’

FETÖ’nün kamuda örgütlenmekten, para toplamaktan, örgüt mensuplarına yardım etmekten halen vazgeçmediğinin de altını çizen Dinç, “Devlete karşı kendi mücadelelerini halen devam ettiriyorlar. Burada üzüldüğümüz nokta hafızamız çok zayıf. Geçmişte yaptıklarını çok çabuk unuttuk. Sınav sorularını çalıp devlet kadrolarına bir sürü insan yerleştirdiler. Bir sürü insanın intiharına, psikolojik travmalara sebep oldular. Birçok insanı dinlediler, mahremlerine girdiler. Devletin Başbakanından bürokratlarına kadar, şuan ki siyasi liderlerden dinlemedikleri kimse yok. Gazeteci ölümleri, siyasilerin kazalarla ölmesine kadar birçok kumpas var. Gezi olayları, 17-25 hepsinde parmakları var. 15 Temmuz’u hepimiz biliyoruz. Böyle bir yapıdan bahsediyoruz. 1.5 önce güncel yapılanma ile ilgili bir operasyon gerçekleştirdik. Hiçbirinde pişmanlık emaresi yok. Takip ettik. Elimizde net veriler var ve hiçbirini kabul etmiyorlar. Bir ülkenin başına bela edilebilecek kökü dışarda olan ama devlet içerisinde kümelenen bir yapı. Bunlarla mücadele ekonomik, sosyal, din noktasında çoklu bir mücadele gerekiyor. Temizliyoruz Allah’ın izni ile. Devlet birçok şeyi biliyor. Gözetliyor. Örgütte yönetici kadrolarının büyük bir kısmı alındı. Alınmayanlarda yurtdışında. Başka gruplara, başka dini yapılara sızmalar yapıyorlar. Siyasi partilere, STK’lere sızma girişimleri var. Ama mücadelemiz iyi. Temizliyoruz” diye konuştu.

dsc-0629.jpg

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

Konya’da personel desteği gerekli görüşmelerin yapıldığını sözlerine ekleyen Dinç şunları söyledi: “Sayın Bakanımızla personel temini için görüştüm. İnşallah Konya’ya bir pozitif ayrımcılık yapacağına dair görüş aldık. Personel alanında rahatlayacağız. Narkotik konusunun üzerinde çok duruyorum. Gençlerimizi bu illetten kurtarmamız lazım. Bu seneki yakalama ve tutuklamalarımız geçen senenin çok üzerinde. Geçen sene 450 satıcı niteliğinde tutuklanma oldu. Bu sene ise neredeyse şimdiden bu rakamın yarısına yaklaştık. Sokak satıcılarını gerçek anlamda sıkıştırdık. Narkotik ekibimizi yüzde 20 oranında artırdık. Türkiye’nin en büyük karayolu şebekesi bizde. Trafik için şehir içerisinde 225 polisimiz var. Personel notasına bu yıl rahatlayacağız inşallah. Onun sözünü aldık. AMATEM ile yoğun çalışmalarımız var. Sadece arzı durdurmak da yetmiyor. Geçen gün bir anne çocuğunu şikayet etti. Biz çocuğu aldık ve tedavi için yönlendirdik. Hastaneye kadar götürdük.”

‘YEREL YÖNETİMLERLE ÜST DÜZEY İLETİŞİM’

Konya’nın trafik kültürü ve problemleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Dinç, “Hakikaten yerel yönetimlerle ilişkilerimiz üst düzey. Onların desteği ve diyaloğu bizlere çok fazla. İlk gördüğümde de hoşuma giden bir olay var. Konya’da trafik zabıtası ile bizim ekiplerimiz beraber çalışıyorlar. 800 kilometrelik bölge trafik alanımız var. Konya’da genel anlamda araç sayısında yoğun bir artış da söz konusu. EDS ile ilgili vatandaşlarımızın çok şikayetini alıyorduk. Artık vatandaşlarımızda EDS’lere alıştı. Geçen sene ile kıyasladığımızda cezalarda yüzde 40 azalmalar var. Hız limitlerine giderek daha fazla uyuluyor. Bir parklarda sıkıntı var. Özellikle engelli park yerlerine engelli olmayan vatandaşların park etmeleri söz konusu. Benden önce Konya’da çok güzel bir proje yapılmış. Bütün alışveriş merkezlerindeki engelli park yerleri otomatik kameralarla gözetleniyor. Yayalara saygı noktasında sıkıntılar var. Bu duyarlılığı artırmamız lazım. Bunu hep beraber yapmalıyız. Bu kültürü hep beraber oluşturmalıyız” ifadelerini kullandı.

‘ARAÇ TAKVİYESİ YAPIYORUZ’

Konya Emniyet Müdürlüğü olarak şuanda 21 ayrı binada faaliyet gösterdiklerini söyleyen Dinç sözlerini şu şekilde bitirdi: “KOM, TEM, asayiş, çocuk şube, narkotik hepsi ayrı yerlerde. Allah’ın izni ile yeni emniyet müdürlüğü için 30 Mart’ta ihaleye çıkıyoruz. Bu ihtiyacımızı devletimiz de gördü. Bir ihale olmuştu ama iptal edildi. Hem bakanımızın hem daire başkanımızın Konyalı olması nedeniyle buralara yatırımları alıyoruz. Şehir Hastanesi’nin yanında Konya’ya yakışır bir şekilde, bazı özellikleri ile Türkiye’de ilk olan bir İl Emniyet Müdürlüğü binamız olacak. Modern, çevreci bir bina olacak. Konya’ya yakışacak bir proje. Ayrıca Gödene’de başlamış ancak müteahhitin bıraktığı bir karakol binamız vardı. Tekrar onun ihale süreci başladı, son aşamalarda. Yazır Mahallesi’ndeki Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız tamamlandı. Çok güzel oldu. 10 Nisan’da resmi olarak açılışını yapacağız. Meram ilçemize tekrar bir karakol planlamamız var. Bölge trafik ile ilgili Ankara Yolu’nda bir yatırım planına alındık. 8 ay içerisinde 80 yeni araç tahsis ettik. Bunun içerisinde yerel belediyelerimizden aldığımız araçlar var. Bu sene 100’e yakın araç takviye ettik. Araçlarımızın 10’da birini yeniledik.”

dsc-0632.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.