Enks Başkanı Bıro: Bir Daha Suriye'ye Dönersem Öldüreceklerini Söylediler

Enks Başkanı Bıro: Bir Daha Suriye'ye Dönersem Öldüreceklerini Söylediler
Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD tarafından kaçırılan Suriye Kürt Ulusal Konseyi Başkanı İbrahim Bıro, Suriye'ye dönmesi halinde parçalara ayrılıp, öldürülmekle tehdit edildiğini söyledi

 Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanı İbrahim Bıro, AA muhabirine PYD tarafından nasıl kaçırıldığına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kamışlo kent merkezinde bazı ziyaretlerde bulunmak üzereyken, PYD'nin silahlı militanları tarafından aracımdan indirildim ve örgüt militanlarının kaldığı bir karargahta 6 saat boyunca alıkonuldum." ifadelerini kullandı.

Alıkonulduğu sırada PYD militanlarının hiçbir şekilde kendisiyle konuşmadığını söylen Bıro, "Beni kaçırdıklarını üstlenmemek için militanların üst düzey yetkilileri karşıma çıkmadı. Türkiye sınırı üzerinde yer alan askeri karargahta yaklaşık 6 saat kaldıktan sonra beni Suriye-Irak sınırına yakın bir bölgede serbest bıraktılar." dedi.

Serbest bırakılmadan önce PYD'li militanlar tarafından tehdit edildiğini, bir daha Suriye'ye dönmesi halinde parçalara ayrılıp öldürüleceğini, militanların tehdidine cevap verdiğini aktaran Bıro, kimsenin kendisini ülkesinden uzaklaştırmaya hakkının olmadığını ve tekrar geri geleceğini ifade ettiğini dile getirdi.

"PYD, her geçen gün hem siyasi hem de askeri olarak zayıflıyor"
Neden PYD tarafından kaçırıldığı sorusu üzerine ise Bıro şunları kaydetti:

"PYD, her geçen gün hem siyasi hem de askeri olarak zayıflıyor. Son birkaç yıldır Suriye'deki halklara yaptıkları zulmün üstünü kapatmak için bir iç savaş çıkarmanın peşindeler. Kendilerine tehdit gördükleri her tarafa saldırıyorlar. ENKS'yi de tehdit gördüklerinden dolayı, bize bağlı siyasi parti binaları ve üyelerine sürekli saldırıp, ölümle tehdit ediyorlar."

PYD, zorla vergi topluyor
Suriye'deki PYD'nin kontrolünde yaşayan Kürtlerin durumunun her geçen gün daha vahim bir hal aldığını dile getiren Bıro, çeşitli bahaneler uydurularak Kamışlı esnafı ve halkından zorla vergi adı altında haraç toplandığını kaydetti.
 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.