Ensar Vakfına saldıran gençlerden özür ziyareti

Ensar Vakfına saldıran gençlerden özür ziyareti
BURSA (AA) - Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Ensar Vakfına ait şube binasına taşlarla saldıran gençler, vakıf binasını ziyaret ederek özür diledi.Ensar...

BURSA (AA) - Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Ensar Vakfına ait şube binasına taşlarla saldıran gençler, vakıf binasını ziyaret ederek özür diledi.

Ensar Vakfı İnegöl Şube Başkanı Fatih Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren gençlerin özür ziyaretine geldiğini söyledi.

Gençlerin hata yaptıklarını kabul ettiklerini ifade eden Bayram, şöyle konuştu:
"Biz bütün topluma şunu söylemek istiyoruz. Vakıflar, cemaatler, tarikatlar, sivil toplum kuruluşları, gece gündüz demeden Allah rızası için çalışan kuruluşlardır. Bunlar insan yetiştirmek, fatihleri, Kanuni Sultan Süleymanları, Abdülhamit Hanları yetiştirmek için biz böyle bir lider çıkar mı diye maddi manevi bütün gücümüzle bu kapıları bekliyoruz. Bizler bu kapıları beklerken, bir kısım şer odakları bu tip vakıfların itibarını azaltmak, bizim üstümüzden İslam'a zarar verebilmek için internet ortamında saldırı düzenleyip insanları birbirine girdirmeye çalışıyorlar. Biz o kardeşlerimize kırgın değiliz, biz onları da seviyoruz."

Arkadaşları adına açıklama yapan Gökhan Külüç ise bir anlık sinirle yaptıkları olaydan dolayı özür dileyerek, "Biz arkadaşlarımızla anlık sinirle yapmış olduğumuz şeyden çok pişmanlık duyduk ve ağabeylerimizin anlatmış oldukları şeylere gönülden inanıyoruz. Bundan sonra onların daima yanındayız. Her zaman yanlarında olacağız. Allah onları yanımızdan eksik etmesin." diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından gençler Şube Başkanı Fatih Bayram'ın elini öperek özürlerini sundu.

Turgutalp Mahallesi Kemalettin Sami Paşa Caddesi'nde dün vakfa ait şube binasına taşlı saldırı yapılmıştı. İçeride kimsenin bulunmadığı sırada gerçekleşen olayda, binanın camları kırılmıştı. Polis ekipleri, olayın ardından E.Ç, G.K. ve M.K'yi gözaltına almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.