Uğur Özteke

Uğur Özteke

Erbakan Parkı Üzerine bir kaç istek

Erbakan Parkı Üzerine bir kaç istek

En güzel, huzurlu, mutlu ve sağlıklı pazar günleri siz değerli okurlarımızın olsun. Gün tatil günü olunca gündem dosyasında sizlerden gelen istek notları arasındaki bir park konusunu yazmak istiyoruz. Bir kısım hemşerimiz belediyelerin park ve bahçelerini eleştirse de Belediye Başkanları halktan gelen talepler doğrultusunda doğrusunu yapıyorlar.

Çünkü Konyalının yemek kültürü, kahvaltı kültürü gibi park, bahçe ve piknik kültürü de değiştir.

İster kabul edin isterseniz etmeyin ama değişiyoruz. Bu değişim herkese göre olmayabilir. Birileri ısrarla ‘ben yenilikçi değilim gelenekçiyim’ de diyebilir. O da benim gibi inadından olduğu yerde durur ve bir adım büyümez. Ancak o insanın çoluğu çocuğu, gelini damadı öyle bir değişim içerisindedir ki zamanla kabullenemediğine bir süre sonra o da uyuverir.

Bu yüzden de Konyalının değişimini kabullensek de kabullenemesek de bu iş böyle.

Sonuçta Belediye başkanlarımız ne kadar çok park bahçe yaparsa, ne kadar çok kamelya yaparsa ne kadar çok mangal sahası yaparsa o kadar çok oy alır.

Eskiden anamız ekmeğin üzerine sana yağını sürer ama sokağa bırakmazdı, “Evde ye öyle dışarı çık. Hem ayıp hem günah. Bulan var bulamayan var” derdi. Şimdi ise mangal ne kadar çok dumanlar çevremize, yoldan gelen geçene ne kadar eti kokutabilirsek o kadar büyük adam oluyoruz.

Aman beni yine dellendirmeyin. Ne yazacaktık nerelere geldik.

Özetle Başkanlarımız park ve bahçe konusunda ne yapıyorlarsa doğru yapıyorlar. Ama Büyükşehir Belediyesi’nin arka kısmında Necmettin Erbakan Parkı var. Burası eskiden çok kötü idi. Sonra düzeltildi ve bakın bu hale geldi.

foto.0065.jpg

 

foto.0066.jpg

 

foto.0068.jpg

foto.0069-001.jpg

 

Ancak bu bölgede oturan insanlarımız bu parkın daha da geliştirilmesini ısrarla istiyorlar. Bu hafta yine geldiler. Bende onlara, “Abiler yapmayın. Tahir Başkan açıklama yaptı. Biz de gazete olarak yazdık. Burada KAFE’M yapıldı” dedik. Mahalle sakinleri güldü. “Uğur Bey orası küçücük bir yer. Burası çok geniş bir alan. Siz hele bir yazın da buraya daha düzgün bir şekilde el atılsın. Burası çok daha iyi olabilir. Cazibe merkezi olabilir. Burada daha çok alan var” dediler.

Bizde bu istekler doğrultusunda yazdık. Görevimizi yapmaya çalıştık.

İyi pazarlar.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İsterseniz yanlış düşünün, ama her konuda kendi aklınızla düşünün.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yiyip içerken başkalarının bunları bulamayacağını da düşünüp israftan kaçtığımız zaman ADAM oluruz.     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR