Erbakan: Pazartesi yapılacak görüşmede durum netleşecek

Erbakan: Pazartesi yapılacak görüşmede durum netleşecek
Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, şu ana kadar büyük şehir belediye başkan adaylıklarıyla ilgili AK Parti ile iki görüşme gerçekleştirdiklerini ve pazartesi yapılacak son görüşmenin ardından durumun netlik kazanacağını belirtti.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, şu ana kadar büyük şehir belediye başkan adaylıklarıyla ilgili AK Parti ile iki görüşme gerçekleştirdiklerini ve pazartesi yapılacak son görüşmenin ardından durumun netlik kazanacağını ifade etti.

Yeniden Refah Partisi aylık olağan il başkanları toplantısı, parti genel merkezinde oldu. Toplantı öncesinde Genel Başkan Fatih Erbakan gündeme dair konuşmalarda bulundu. Partisinin üye sayısını hızla yükselttiğine vurgu yapan Erbakan, yeni açıklanan asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili de konuşmalarda bulundu.

YRP Genel Başkanı Erbakan partisinin üye kayıtlarında rekorlara imza atmaya devam ettiğini belirterek, "2023 senesinin son 4 ayında şaha kalkarak "yüzde 40" büyüdük ve üye sayımızı 100 binden fazla yükselttik. Yeniden Refah Partimizin üye sayısı şuan 369.800 noktasına gelmiş vaziyette. Dile kolay, 4 ayda 260 binden 369 bine, gerçekten de muazzam bir rakam. Bu rakamlar Yeniden Refah Partimizin Türkiye'nin en hızlı teşkilatlanan partisi olduğunu açık bir şekilde yansıtmaktadır.

iha-20240106aw114056-2.jpg

Yargıtay'ın bu hafta açıkladığı üye rakamları da Yeniden Refah Partisi'nin Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi olduğunu açıklamıştır.

Şu anda üye sayısı bakımından Türkiye'nin 5. Partisi pozisyonuna geldik. Önümüzde 460 bin üyesi olan bir siyasi parti var, bir de 508 bin üye sayısında olan bir siyasi parti var. 4 aylık çalışmamızı göz önüne aldığımız vakit önümüzdeki 6 ayın içerisinde bu iki partiyi de geçerek Türkiye'nin üye sayısı bakımından 3. partisi pozisyonuna geleceğiz" dedi.

14 MAYIS 2023 SEÇİMLERİ YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Erbakan, 14 Mayıs 2023 seçimlerinin kendileri için bir yeniden başlangıç olduğunu dile getirerek, " 89 ve 94 seçimleri öncesinde yolsuzluk ve borç batağındaki belediyeler hizmet veremez durumdaydı şehirlerin sokakları çöp çamur ve çukura teslim olmuştu. Fakat 89 ve 94 seçimleriyle işbaşı yapan Millî Görüş belediyeciliği hüküm sürerken, belediyeler laf değil hizmet üretti, milletin tek kuruşu boşa gitmedi. Sonradan Millî Görüş'ten ayrılıp aynı belediyelerde koltuğa oturan aynı adamlar oldu, ama Millî Görüş bereketi yaşanmadı, olamadı, belediyeleri boğazına kadar borca soktular.

Bu nedenle marifetin şahıslarda bu yana son 19 yılda, yani 228 ayın sadece 8 ayında asgari ücret açlık sınırını buldu. Bunun sonucu olarak, Türkiye'de çocuklar parasızlıktan öğün atlamak zorunda olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Yapılan bir ankette "Geçen 30 günde yiyecek alacak paranız olmadığı için kaç kere yemek yiyemediniz?" sorusu sorulmuş. Öğrencilerin yüzde 19,5'i en az bir kere öğün atlıyor. Yani 5 öğrenciden birisi ayda en az bir kere parasızlıkta dolayı yemek alamıyor.

Türkiye, OECD ülkeleriyle karşılaştırıldığı zaman yüzde 19,2'yle, yiyecek parası olmadığı için son 30 günde en az bir kez yemek yiyemeyen öğrenci oranının en yüksek olduğu ülke pozisyonunda. Hayat pahalılığı ve zam yağmuru artarak sürüyor. Dünya Bankası'nın küresel gıda enflasyonu listesinde Türkiye gıda enflasyonunda gıda dördüncüsü. Yüzde 72'lik gıda enflasyonu ile OECD ülkelerinin 10 katı enflasyonunda yer alıyor."

BUGÜNE KADAR AK PARTİ İLE İKİ GÖRÜŞME YAPILDI

AK Parti ile yerel seçimler ile ilgili bugüne kadar yapılan toplantılardan henüz net bir sonuç çıkmadığını ifade eden Erbakan, "Bugüne kadar AK Parti ile iki görüşme yapıldı. Bunlarda biri dün akşam vakitlerinde AK Parti heyetinin genel merkezimize ziyarete gelmeleriyle yapıldı. Bizim bu görüşmelerde amacımız sadece Ankara, İzmir ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde bir ittifak noktasındadır. Yani bizim burada herhangi bir ittifak olması halinde dahi diğer il ve ilçelerimizi etkilemiyor. Biz 450 beldede, 900 ilçede ve diğer illerimizde tamamen kendi adaylarımızla kendi logomuzla seçime katılacağız. Eğer bir anlaşma söz konusu değilse biz Ankara, İstanbul İzmir'de belediye başkan adaylarımızla seçimlere gireceğiz" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Genel Başkan Erbakan, "Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız İzzeddin Alkan, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy, Bartın Belediye Başkan Adayı Faruk Tutkun, Uşak Belediye Başkan Adayı Erol Korkmaz" olarak iki büyükşehir belediyesi ve iki il belediye başkan adayını açıkladı. İl Başkanları toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.