Uğur Özteke

Uğur Özteke

Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Yeter artık. Bugün güzel şeyler yazmak sizleri de kendimi de germek istemiyorum. Bugün diş ve diş sağlığı ile ilgili mükemmel bir gelişmeden söz etmek istiyorum. Bilmiyorum bazı okurlarımız “Yapma Allah aşkına dişin neresi güzel?” diyebilirsiniz. Allah izin verirse 4 Kasım’da yaş 54 iş bitmiş, pardon diş bitmiş …. Demeyeceğim!!! İnşallah dedirtmeyeceğim de…

Bu yaşıma geldim ömrümde iki kez dişçi koltuğuna oturdum. Birinde herhalde ortaokul öğrencisi idim. Babam elimden tuttu dişçiye götürdü. Koltuğa bir oturduk kalktığımda üç dişim birden çekilmişti. Sonra 30’lu yaşların sonuna doğru bir kez daha dişçi koltuğuna oturdum o zaman da çekilmiş üç dişten ikisini yaptırdık. O dişçi de bayan idi. Bayan dişçiye korktuğumu belli etmeyeceğim diye dişimizi sıktık. Sıktık ama hiç unutmuyorum koltuktan kalktığım zaman üzerimdeki kot pantolon sudan çıkmış gibi renk değiştirmişti. Doktor Hanım, benim halime çaktırmadan tebessüm ederken nasıl utandığım hâlâ gözümün önümde.

Dişlerimiz ne kadar sağlam olursa olsun diş ağrısının kabir azabına benzetildiğini hep konuşuruz.

Konya’nın nüfusu 2 milyonu aştı. Benim bildiğim özel klinikler hariç Zindankale ve kampüsteki Selçuk Üniversitesi’nin Diş Hekimliği Fakültesi dışında büyük diş merkezlerimiz yok. Ama fakülteden randevu almak için en az altı gerçeğini de unutmamak gerekir.

….

Meğer şehrin göbeğinde Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin mükemmel bir Diş Hekimliği Fakültesi varmış. Bu fakülteyi de hastalık için ya da birisi için gidip görmedim. Dikkatli bir okurumuzun bu fakültenin önüne Selçuklu Belediyesi’nin yapıştırdığı bir billboardı görmek için gittim. Önünden o kadar sık geçtiğimiz bu yerin farkında değilmişiz. Kimseye çaktırmadan lüzumsuzluğumuzdan şöyle bir dolaştım.

Burada müthiş bir hazine var.

Gazeteye geldim kendimin nasıl uzun atladığını öğrenmek istedim. Meğer Rektör Muzaffer Şeker Hoca bir kez gazetecilere burayı gezdirmiş. Ama o günde biz olmadığımız için cahil kalmışız. Biz atladık. Belki şehrin büyük bir kesiminin de haberi olmayabilir.

Gerçekten burada diş gibi hassas bir konuda profesörlerin olduğunu öğrencilerin olduğunu teknik cihazların en son gelişmiş ve en modern olduğunu öğrendim.

Konya için çok büyük bir ihtiyaç olan ikinci Diş Hekimliği Fakültesi’ni biz gazeteciler bence daha çok işlemeli diye düşünüyorum. İtirafsa itiraf ediyorum. Kendimi şehri en çok gezen gazeteci olarak görürdüm yanılmışım. Bu çok önemli fakülteyi ben nasıl görmemiş nasıl atlamışım? Bu benim cahilliğim.

Geç kalmanın, geç görmenin ve çok geç konuya vakıf olmanın ezikliği içerisinde bu Diş Hekimliği Fakültesi’ni şehrimize kazandıran tüm büyüklerimize, tüm yetkili ve etkili isimlere tüm akademisyenlere teşekkür ediyoruz. Yine bu fakülteyi sadece bir tabela ve binadan ibaret kılmayarak mükemmel üst seviyede eğitim kurumu aynı zamanda da şifa veren bir kuruluş haline getiren tüm hocalara ve çalışanlarına şehir adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Burası yakında kabına sığamaz. Burada acil çevre düzenlemesi yapılmalı ve burada küçük bir kompleks oluşturulmalı. Çünkü şehir merkezinde tüm insanlarımızın gerektiği zaman yürüyerek ya da tek dolmuşla gelebilecekleri bir başka yer yok ve de olamaz.

Bu boşluğa bu binayı oturtanlara şehir insanı adına hep şükran borcumuz olacak.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Evlat dediğin, peygamber ağlatmış bir imtihandır. Kimse basit görmesin, hafif geçirmeyi beklemesin.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Umumi tuvaletler; insanca girip çıkacağımız hale geldiği zaman ADAM oluruz.    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR