Erciyes Cumhuriyet Rallisi

Erciyes Cumhuriyet Rallisi
Yarışa, 17 profesyonel ralli aracı katılıyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri’de bu yıl ilk kez düzenlenen Erciyes Cumhuriyet Rallisi, Hisarcık-Hacılar yol ayrımına kadar olan Kayseri Erciyes-1 etabıyla başladı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) faaliyet takviminde yer alan yarış, Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ ve Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize ediliyor.

17 profesyonel ralli aracı ile 34 ralli sporcusunun katıldığı Erciyes Cumhuriyet Rallisi, kentteki bir alışveriş merkezinin önünden başlatıldı.

TOSFED Başkanı Metin Çeker, yarış öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri’de Türk otomobil sporları tarihi açısından çok önemli bir gün yaşandığını söyledi.

Erciyes Dağı'nda ralli araçlarının motor seslerinin yankılanacağı güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini ifade eden Çeker, "Biz federasyon olarak Türkiye'ye otomobil sporlarını yaymak için uğraşıyoruz. Bu organizasyonda amacımız, şehir içinden verilen startla hem halkın ilgisini çekmek hem de otomobil sporlarını sevdirmek" diye konuştu.

2 gün sürecek yarış yarın sona erecek.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.