"Erdal Öz Edebiyat Ödülü"nü Cevat Çapan Aldı

"Erdal Öz Edebiyat Ödülü"nü Cevat Çapan Aldı
İSTANBUL (AA) - Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz'ün anısını yaşatmak üzere, ailesi tarafından her yıl verilen "Erdal Öz Edebiyat Ödülü", şair...

İSTANBUL (AA) - Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz'ün anısını yaşatmak üzere, ailesi tarafından her yıl verilen "Erdal Öz Edebiyat Ödülü", şair yazar Cevat Çapan'a verildi.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, Pera Palas Hotel Jumeirah'ta düzenlenen ödül törenine katılan Can Yayınları sahibi Can Öz, geçen yılki ödül töreninin ülkede yaşanan olumsuzluklardan dolayı yapılamadığını belirterek, bir arada olmanın önemine vurgu yaptı.

Ödülünü Jüri Başkanı Kaya Genç'in elinden alan Çapan da yaşadığı heyecana işaret ederek, "Böyle yerlerde konuşurken sesimin titrememesine dikkat ediyorum ama yüreğimin titremesine dikkat edemiyorum. Çünkü bu kadar sevdiğim insanı bir arada görünce yüreğim ister istemez titriyor. Böyle güzel bir sürpriz pek de güzel şeylerin olmadığı bugünlerde gerçekten çok güzel oldu benim için. İstanbul'a gelmeye pek niyetimiz yoktu bizim. Bir arkadaşım da, 'Herhalde seni buraya getirmek için bir tuzak bu.' dedi. Ben de bu güzel tuzağa rahatlıkla ve gönüllü olarak düşmüş bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

Jüri Başkanı Genç ise Çapan ile 8 yıl önce tanıştıklarını ve ödülünü sunan kişilerden biri olduğu için gurur duyduğunu kaydetti.

Ödülü 2008'den bugüne, alanlar arasında Gülten Akın, Nurdan Gürbilek, İhsan Oktay Anar, Şavkar Altınel, Murathan Mungan, Cemil Kavukçu, Küçük İskender, Orhan Pamuk ve Orhan Koçak yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.