"Erdemli Toplum Yolunda Bir Ömür" Programı

"Erdemli Toplum Yolunda Bir Ömür" Programı
TYB İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen saygı programında, eğitimci yazar Prof. Dr. Tozlu'ya şeref beratı verildi

İSTANBUL (AA) - Eğitimci yazar Prof. Dr. Necmeddin Tozlu için, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi tarafından saygı programı düzenlendi.

"Erdemli Toplum Yolunda Bir Ömür" isimli program, Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığının iş birliğinde düzenlenen programda Tozlu'ya, TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan tarafından şeref beratı verildi.

Tozlu'nun rastgele bir akademisyen olmadığını aktaran Doğan, onun Necip Fazıl Kısakürek'e çok yakın biri olduğunu vurguladı.

Doğan, Prof. Dr. Necmeddin Tozlu'nun üniversite dışına taşmış bir ilim adamı olduğunu belirterek, daha çok talebe yetiştireceğine inandığını sözlerine ekledi.

- "İnsanlık değerlerinden uzaklaştı"

TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı da her ay gerçekleştirdikleri saygı ve anma programlarıyla birçok önemli şahsiyeti gündeme taşıdıklarını söyledi.

Bıyıklı, Necmeddin Tozlu'nun, Türkiye'nin eğitim ve kültür hayatına büyük katkılar sunduğunu anlatarak, Tozlu'nun aynı yolda ilerleyen birçok öğrenci yetiştirdiğini dile getirdi.

Programın sonunda konuşan Prof. Dr. Necmeddin Tozlu ise insana yatırım yapmanın ve insan yetiştirmenin önemine değinerek, "Bu meseleye daima hayati bir ihtiyaç olarak bakıyorum. Gelecek tasavvuru, bir aydının öncelikli görevlerinden. İnsanlık, değerlerinden uzaklaştı ve bu uzaklaşmanın modernleşme olarak sunulması ise nesillere büyük zarar veriyor. Müslüman düşünürün, durumları tespit etmesi ve çözüm üretmesi gerekiyor." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.