Konyaspor'un Emektar Kaptanı Erdinç:"Konya'yı unutamam"

Konyaspor'un Emektar Kaptanı Erdinç:"Konya'yı unutamam"
Futbolda beni en çok üzen şey yapılan hırsızlıklara, adaletsizliklere, yalanlara, yanlışlara ses çıkarılmaması. Herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın havasında hayatını sürdürüyor.

Bu sitem dolu cümlelerin sahibi olan Konyaspor’un Emektar Kaptan’ı Erdinç Yavuz’u döktüm satırlarıma. Konyaspor’un unutulmaz futbolcusu, fedakâr kaptanı, rüya kadronun önemli parçalarından birisi olan Erdinç Yavuz ile çok güzel bir söyleşi yaptık. Sorularıma içtenlikle cevap aldığım, Konyaspor’un dününden, bugününden ve yarınından bahsettiğimiz, eski kaptanın özel hayatına kadar her şeyi konuştuğumuz söyleşiyle sizleri baş başa bırakıyorum.

 

420941_4615373624128_2010484863_n.jpg

 

 

Şu klasik soruyu sormadan olmaz. Futbola ilgin nasıl başladı?

 

İlgim küçüklükten başladı, babam sayesinde. O çok sever, arada beni de maçlara götürürdü. Onun sayesinde de futbolcu oldum. Çok arkamda durdu, teşvik etti beni. Babama ne kadar teşekkür etsem azdır. Çok sevdiğim futbol mesleğim oldu.

562336_3536049121690_371724450_n.jpg

Altyapıdan çıkış hikâyeni anlatır mısın?

 

On yaşlarında filandım. Yine babam beni alıp amatör bir kulübün altyapısına yazdırdı. Yaklaşık sekiz yıl o kulüpte amatör olarak oynadım. 18 yaşında da Erciyesspor’a transfer oldum. Profesyonelliğe ilk geçişim bu şekilde oldu.

 

 

Var mı yakınlarda yeni bir proje? Seni bir takımın bünyesinde, saha kenarında görecek miyiz eski kaptan?

 

Proje, hedef her zaman olması lazım hayatta, sadece futbolda değil. Yoksa hayatın fazla bir anlamı olmuyor. Mutlaka futbolun içinde olacağım. Şu an için öncelikle antrenör belgesini almam lazım. Onun için başvuru yaptım. İnşallah en kısa zamanda alırım. Artık antrenörlüğe geçme vakti geldi. (Gülüyor) Tabi bu demek değil ki iş bitiyor, her zaman hedeflerimi yükselterek devam edeceğim. Bu camianın içinde çok bozuk insanlar var. Hırsızı var, kapkaççısı var, namussuzu var. Affedersiniz ama maalesef bunlardan bu futbol camiasının temizlenmesi lazım. Ve benim diğer mücadelem de bu yönde olacaktır. Gücüm yettiği kadar artık.

923087_10201093270955690_1266915820_n.jpg

 

 

 

 

Sence bu sene Konyaspor ligi ilk beşte bitirebilir mi? Genel olarak bir görüş alabilir miyim? Bir de yapılan transferleri nasıl değerlendiriyorsun?

 

Bitirmemesi için hiçbir neden yok, tabi ki bitirebilir. Önümüzdeki en güzel örnek Bursaspor’un şampiyonluğu ama bunun için çok büyük fedakârlık yapmaları gerekiyor. Hem futbolcuların hem yönetimin hem taraftarın… Yapılan transferlerde yabancı olarak bir tek Torje faydalı oluyor gibi görünüyor bana. Sanırım transferler henüz takıma uyum sağlayamadılar.

 

 

Elazığspor’dan memnun musun? Hani gelen gideni aratırmış derler ya, Konya’da geçirdiğin günleri ve Konya’yı özlüyor musun?

 

 

Hiçbir sorunum yok, şimdilik iyi gidiyor Elazığspor ama Konya’da geçirdiğim günleri unutmam mümkün değil. Çok özlüyorum Konya’yı. Eşimle hemen her gün Konya’da yaşadığımız günleri konuşuyoruz, hüzünleniyoruz. Konya çok farklı benim için, yine geleceğim ama merak etmeyin. (Gülüyor)

971756_10201093244435027_37623423_n.jpg

Konyaspor’da hangi oyuncular sana daha yakındı, kimlerle daha iyi anlaşıyordun?

 

Hepsiyle aram iyiydi ama daha yakın olanlar vardı tabi. Selim. Recep, Tolga, Kaya, Ali Turan, Mehmet Güven. Bu çocukların yeri daha farklı kalbimde…

 

Konyaspor, Kayseri Erciyesspor, Trabzonspor gibi takımlarda profesyonel olarak futbol oynadın. Senin için takım ve seyircisi açısından hangisi en özeldi?

 

Trabzonspor’u ayrı tutuyorum bu ülkenin dört büyük takımından birisi. Anadolu takımları içinde Konyaspor taraftarı gibisini görmedim ben. İstedikleri anda organize yapıp takımı coşturup maç kazandırabilecek bir taraftar gurubuna sahip Konya. Ama bunun için de başarı olması lazım, taraftarı küstürmemek lazım.

 

Konyaspor ile maç yapmış olsaydınız kaptanlık yaptığın eski takımına karşı oynamak senin için zor olur muydu?

 

Olurdu tabi ama mecbursun oynayacaksın, elinden geleni yapacaksın, kendi takımın için. Çünkü o takımın ekmeğini yiyorsan, ona göre mücadele edeceksin.

10383915_10204478084853922_2748927351490482219_n.jpg

 

Konyaspor’da beraber oynadığınız en yetenekli futbolcu ve en az yetenekle en çok işi yapan oyuncu kimdi?

 

Futbol hayatım boyunca Gekas gibi bir golcüyle çalışmadım. Gol atma konusunda onun kadar yeteneklisini görmedim.

 

 

 

 

 

Konyaspor’dan ayrılacağın zamanlar başka kulüplerden teklif geldi mi?

 

 

Geldi tabi ama ben ayrılmak istemedim aslında Konya’dan. Hatta bırakmıştım futbolu. Elazığspor’la da transferin bitimine birkaç gün kala anlaştım. Çevremden biraz baskı oldu, bir sene daha oynamam konusunda. Bu yüzden ben de Elazığspor’la anlaştım.

 

10570468_10204161429657740_2260211957504646055_n.jpg

Kaptanlıktan sonra neden futbolcu olarak oynamaya devam ettin? Biz seni kenar yönetimde görmek isterdik…

 

Futbol zaten bitecek, ben de sonuna geldim. Emekli olacağım artık, bir daha oynamayacağıma göre bir sene daha oynayayım dedim. Bunlar arz talep meselesi bana bağlı değil yani. Teklif, istek olursa neden olmasın? Seve seve Konyaspor’a hizmet ederim.

 

Bundan sonraki hedeflerin neler?

 

Şu anki hedefim burada başarılı olup Elazığspor’u süper lige çıkarmak. Tabi asıl hedef futbolu bıraktıktan sonra başlıyor benim için. Bunu da zamanla göreceğiz inşallah.

 

Dünya’da ve Türkiye’de en çok hangi oyuncuları beğeniyorsun?

 

Dünyada en beğendiğim futbolcu Ronaldo. Futbolculuğunu değil sadece, insanlığını da beğeniyorum. Türk olarak inanın iki özelliği birden taşıyan özellikte futbolcu tanımıyorum.

selim-ay-ve-erdinc-yavuz’dan-kabe’de-selfie.jpg

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan olayları nasıl değerlendiriyorsun?

 

Çok gergin bir ortam vardı, şimdi biraz sakinleşti. Bunları yapanlar bu ülkeyi bölmeye çalışan vatan hainleridir. Ne Türk ne de Kürt’tür bu insanlar. Bu ülke yıkılırsa altında hepimiz kalırız. İnsanların bunu iyi idrak edip ona göre tavır almaları gerekiyor. Bu hainlere kimsenin fırsat vermemesi gerekiyor. Bu da bizim birlik olmamızdan geçer. Bu ülkenin kıymetini bilmeliyiz. Tabiri caizse bir kaşık suda boğacak ülkeler sırada bekliyor. Kimseye fırsat vermeden kardeşçe yaşayalım. Çok mu zor bu anlamıyorum.

 

Sence bu seneki şampiyon adayı kim?

 

Beni ilgilendirmiyor. Futbol o kadar çirkinleşti ki kim olursa olsun. Keşke bir Anadolu takımı olsa…

 

Futbolda seni en çok üzen olay ne?

 

Çok samimi söylüyorum beni en çok üzen şey yapılan hırsızlıklara, adaletsizliklere, yalanlara, yanlışlara ses çıkarılmaması. Herkes bana dokunmayan yılan bin yasasın havasında hayatını sürdürüyor. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve bütün bunlar olurken ve de bilinirken yetkisi olanların yetkisini kullanmaması ve göz yumması beni yaralıyor.

 

Peki sevindiren olay?

 

Konyaspor’dayken yaşadığım ve benim için ilk olan şampiyonluk. O gün hiç uyumamıştım.

 

Boş zamanlarında neler yaparsın?

 

Gündemi takip ederim. Çok haber okurum. Çocuklarımı gezdirmeyi seviyorum. Sosyal medyayı takip ederim fazlasıyla. (Gülüyor)

 

Yemek yapmayı biliyor musun? Biliyorsan en iyi yaptığın yemek?

 

Yemek değil de tereyağlı yumurtayı güzel yaparım.

 

Şimdiye kadar izleyip de en çok beğendiğin film hangisi?

 

Mel Gibson’un Cesur Yürek’i. Bir de Eşkıya…

 

Dinlemekten zevk aldığın sanatçılar kimler?

 

Zara’nın sesi çok hoşuma gider, fırsat buldukça dinlerim.

 

“Bu şarkı benim için yazılmış, beni anlatıyor” dediğin oldu mu hiç?

 

Yok ya o kadar duygusal değilim. (Gülüyor) Kendimi şarkılarda aramıyorum.

 

Bir ara genç yetenek Selim Ay ile birlikte umre ziyareti yaptınız. Kâbe’yi ilk gördüğün anda ne hissettin?

 

Müthiş bir ihtişamı var Kâbe’nin. Önce inanamadım ben burada mıyım diye. Bol bol dua ettim Kâbe’ye bakarak çok güzeldi gerçekten. Allah ben Müslümanım diyen herkese gitmeyi nasip etsin inşallah. Fırsatım olursa tekrar gideceğim.

 

Dindar bir futbolcu diyebilir miyiz senin için?

 

Onun adını siz koyun bence. Ben sadece düzgün yaşamaya çalışan, Müslüman olmanın gereklerini yerine getirmeye çalışan bir insanım. Tabi benim de eksiklerim vardır mutlaka. Kimse dört dörtlük olamaz zaten. Mümkün olduğu kadar düzgün yaşamaya çalışıyorum.

 

Genç yaşta evlilik yaptın ve çocuk sahibi oldun. Babalık nasıl bir duygu? Bir futbolcu için evlilik zor bir şey mi?

 

Babalık duygusunu yazmaya bu satırlar yetmez ama sadece şunu söyleyeyim. Her anne babanın yaşaması gereken bir duygu, hayatınız bir anda değişiyor. Her şey o çocuklara göre yapılıyor. Evlilik zor tabi ama kolaylaştırmak da sizin elinizde… Karşılıklı anlayış çok önemli…  Ama bir futbolcu için evlilik gerçekten zor.

 

Elazığ’a alışabildin mi? Elazığ’ı seviyor musun?

 

Alıştım dersem yalan olur, alışmaya çalışıyorum.

 

 

Fanatik olarak tuttuğun bir takım var mı? Maç izlemeyi sever misin? Fanatik olduğun takımın maçlarını bizzat izlemeye gider misin?

 

Küçüklüğümde Beşiktaş’ı tutuyordum ama şu an herhangi bir takım taraftarı değilim. Çok iyi bir maç denk gelirse izlerim Avrupa’dan. Çok fanatik değilim açıkçası maç izleme konusunda. Konyaspor’u takip ediyorum.

 

Unutamadığın bir anı var mı?

 

Mesut Hoca’nın “seninle gelecek sezonda çalışmak istiyorum, senden çok memnunum” değil de, sezon sonu “Erdinç’i istemiyorum, gönderin” demesi çok ilginç bir anı olarak kalacak ben de.

 

 

Emine Şeyma Yıldız


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.