Erdoğan: Artık Şüphe Dönemi Bitti, Mücadele Dönemi Başladı

Erdoğan: Artık Şüphe Dönemi Bitti, Mücadele Dönemi Başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile ilgili olarak, "Hala inanmayanların, bakıp ama görmeyenlerin olduğunu biliyorum. Bu noktadan sonra artık şüphe dönemi bitti, mücadele dönemi başladı." dedi

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Olağanüstü Din Şurası'nın açılışında yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili olarak, "Hala inanmayanların olduğunu da biliyorum. Hala maalesef 'bakıyor ama görmüyor' olanların olduğunu da biliyorum. Bu noktadan sonra artık şüphe dönemi bitti, mücadele dönemi başladı." ifadelerini kullandı.

"Devlet ve millet olarak bekamızı yakından ilgilendiren bu gelişmelerin odağında yer alan Fetullahçı Terör Örgütü'nün özelliği, kendisini bir dini yapı, bir cemaat, bir eğitim-öğretim hizmetinde bulunan kuruluş olarak gösteriyor olmasıydı." diyen Erdoğan, "Esasen bu hain yapının 40 yıldır toplumumuz içinde kanserli bir hücre, bulaşıcı bir virüs gibi yaşayabilmesi ve sürekli büyümesi, işte bu dini değerleri öne çıkartan kimliği sayesinde mümkün olmuştur." dedi.

Erdoğan, "Şayet, 17-25 Aralık sonrasında aldığımız önlemler olmasaydı, özellikle yargıda aldığımız önlemler olmasaydı bu darbe girişimi muhtemelen sadece Silahlı Kuvveler içindeki bir grup silahlı teröristin değil, polisiyle, yargısıyla, bürokrasinin diğer unsurlarının katılımıyla çok daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkacaktı. Her şeye rağmen, bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökmemiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Bundan dolayı hem Rabbimize hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu salondan ilan ediyorum. Şu saatten sonra Pensilvanya'daki şarlatanın, teröristbaşının hezeyanlarına kulak vermeye devam eden herkes, başına gelecekleri peşinen kabul etmiş demektir." dedi.

"Biz ikaz görevimizi yıllardır yerine getirdik"
"Biz ikaz görevimizi yıllardır yerine getirdik." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet diye de bunu tanımladık, tarif ettik. Bundan sonra artık 'tabanı ibadet'te bile çekinmeye başlıyorum." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hiç şüphesiz 15 Temmuz gecesi ne kadar kara başlamışsa sabahı da o derece aydınlık sonuçlanmıştır. Artık bir yandan ülkemize, milletimize yönelen bu hain saldırının müsebbiplerinden hesap sorma, bir yandan da muhasebe yapma zamanıdır.

Her şeye rağmen bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökememiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Bundan dolayı hem Rabbimize hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin."

"Bunlar bu milleti tanımamış"
Erdoğan, "Bir tane sözde profesör müsveddesi diyor ya, 'çıkmaz millet sokağa, öyle zannedildiği gibi filan değil' diyor ama onlar bu milleti tanımamış. Onlar bu milletin ruhuyla özdeş olmamış ama ben milletime inanmıştım, milletime inandığım için de milletimi meydanlara, hava limanlarına davet etmiştim." şeklinde konuştu.

"Bundan sonra her anlamda mücadele dönemidir"
Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili olarak, bundan sonra her anlamda mücadele ve hesap sorma dönemi olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bu yapının mayasında ikiyüzlülük olduğu için, 'pişman olduklarını' söyleyenler konusunda ciddi tereddütlerimiz var." ifadelerini kullandı.

"Birleşmek mecburiyetindeyiz"
"Bu millet, ne şanlı bir millet." diyen Erdoğan, "Ülkemizin maddi ve manevi tüm birikimlerine sahip çıkarak fitne ve fesat odağı haline dönüşme emaresi gösteren dini, etnik, ideolojik her türlü tehdide karşı 'tevhid ve vahdet' sancağı altında birleşmek mecburiyetindeyiz. Bunu başarmamız lazım. Şuramızın işte tüm bu meselelerinin tezekkür ve tefekkür aynı zamanda müzakere edileceği bir platform olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Dimdik duran vatansever askerimiz de var"
Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar, gazilere de şifalar dileyen Erdoğan, "Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde bu alçaklar olduğu gibi bunların karşısında dimdik duran haysiyetli vatansever, milliyetperver bizim komutanlarımız, subaylarımız, askerimiz de var. Bunun da böyle bilinmesini özellikle istiyorum. Onlar da zaten bu mücadelede onlara karşı koymanın en güzel sınavını verdiler. Tekrar sizlere kalbi şükranlarımla saygılarımı sunuyorum."

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.