Erdoğan Duransoy'a yeni görev

Erdoğan Duransoy'a yeni görev
Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Konya İl Koordinasyon Kurulu İl Temsilciği görevine Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ö. Erdoğan Duransoy getirildi.

Makine Mühendiseri Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 7303 sayılı Yasa, 66 ve 85 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerle değişik 6235 sayılı Yasayla 1954 yılında kurulmuştur. TMMOB tüzel kişiliğe sahip, Anayasanın 135. Maddesinde belirtilen kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Kuruluşunda 10 odası ve yaklaşık olarak 8 bin üyesi bulunan TMMOB‘nin, 2016 yılı itibari ile oda sayısı 24, üye sayısı ise 550 bindir. TMMOB çalışmalarını 24 oda, bu odalara bağlı 213 şube ve 50 İl/İlçe Koordinasyon Kurulu ile sürdürmektedir. TMMOB faaliyetlerini, İl Koordinasyon Kurulu (İKK) adı altında tüm Meslek odalarını kapsayan birliktelikle daha etkin bir şekilde yürütmekte, faaliyet yürüttüğü şehrin geleceği ve halkının refahı için yapılacak her çalışmaya katkı sağlamaktadır. Türkiye genelinde faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdüren TMMOB bu faaliyetlerini Konya’da da aktif olarak sürdürmektedir. Meslek odalarının temsilcilerinden oluşan Konya İl Koordinasyon Kuruluda, Konya’nın teknik, sosyal, kültürel ve ekonomik koşullarının geliştirilmesi için projeler üretmekte, görüş ve önerilerini yetkililer ve kamuoyu ile paylaşmaktadır. 23.04.2016 tarihinde TMMOB’de gerçekleştirilen toplantıda alınan karar doğrultusunda, Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Konya İl Koordinasyon Kurulu İl Temsilciği görevine Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ö. Erdoğan Duransoy getirilmiştir” denildi.

İl Koordinasyon Kurulu çalışmalarıyla ilgili olarak açıklama yapan Duransoy ise, “TMMOB’ye bağlı tüm mühendislerin mesleki, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda temsilcileri olacağız, onların hak ve çıkarlarını halkımızın çıkarları temelinde koruyacak ve geliştireceğiz. Konya’daki yaşama yön verecek bilgi ve birikimlerin neler olabileceğinin ortaya konulmasının sağlanması için çalışmalar yapacağız. Meslek odalarından oluşan Konya İl Koordinasyon Kurulu olarak şehrimizin geleceği ile ilgili yapılacak her türlü çalışmaya ışık tutmak, ilgililere meslek disiplinleriyle ilgili teknik destek sağlamak öncelikli çalışma hedeflerimiz arasında olacaktır” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.