Erdoğan-Hadi ortak basın toplantısı

Erdoğan-Hadi ortak basın toplantısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "PYD ve YPG birer terör örgütüdür ve bu terör örgütlerinin bu tür bir yapılanmaya gitmesine vesile olanları bir defa tarih affetmeyecektir. PKK terör örgütünü bu şekilde kabul edenler şunu bilmelidir ki PYD de YPG de ki bu PYD'

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "PYD ve YPG birer terör örgütüdür ve bu terör örgütlerinin bu tür bir yapılanmaya gitmesine vesile olanları bir defa tarih affetmeyecektir. PKK terör örgütünü bu şekilde kabul edenler şunu bilmelidir ki PYD de YPG de ki bu PYD'nin silahlı bir gücüdür ve bunlar terör örgütüdür, kimse bunu farklı yere çekmeye kalkmasın" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi ile ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Türkiye'nin Suriye sınırının diğer tarafından YPG'ye yönelik yaptığı operasyonlarda hedeflenene ulaşıldı mı?" şeklindeki soruya Erdoğan, "Şu anda Rusya'nın, Suriye'de rejimle birlikte acımasızca sivil halkı öldürmeye yönelik operasyonları devam ediyor. Burada, yediden yetmişe sivil halka acımasızca yapılan bu saldırıların hedefi, PYD'ye yönelik, orada bir kuşak oluşturmaktır ve burada işin kara boyutunu da YPG ile yürütmektedir" karşılığını verdi.

- "Tarih affetmeyecektir"

"Ben buradan özellikle Batılı dostlarımıza tekrar sesleniyorum" ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PYD ve YPG birer terör örgütüdür ve bu terör örgütlerinin bu tür bir yapılanmaya gitmesine vesile olanları bir defa tarih affetmeyecektir. PKK terör örgütünü bu şekilde kabul edenler şunu bilmelidir ki PYD de YPG de ki bu PYD'nin silahlı bir gücüdür ve bunlar terör örgütüdür, kimse bunu farklı yere çekmeye kalkmasın. Zaman içinde biz bunlara zaten bütün belgeleri verdik. Belgeleri vermemize rağmen bunlar hala Suriye'de, Irak'ta ne yazık ki yine aynı oyunu oynuyorlar. DAİŞ bizim için nasıl bir terör örgütüyse, PYD de öyle bir terör örgütüdür, YPG de öyle bir terör örgütüdür, aynı şekilde DHKP-C'si de öyle bir terör örgütüdür. Bunlara karşı biz koalisyon güçleri de bir hareketin içerisindeyiz. Ama ne yazık ki koalisyon güçleri de şu anda attıkları bazı adımlarla, örneğin, telefon açıp telefonda bizim ülkemize yönelik saldırılar karşısında silahlı kuvvetlerimizin top atışlarını ki bu angajman kurallarının uygulanmasıdır, işletilmesidir, bunu kalkıp 'Suriye'deki Kürtlerin vurulması' diye ifade edenler önce dürüst davransınlar onları ben dürüstlüğe davet ediyorum, dürüst davranmıyorlar."

"Suriye'nin kuzeyinden kaçıp gelenler, Suriye'de rejimin daha düne kadar, orada yaşayan Kürtlere pasaport dahi vermediğini, kimlik dahi vermediğini kime anlatacaklar?" diye soran Erdoğan, "Biz 5 yıl öncesine kadar Esed'e, 'Bunlar senin vatandaşın değil mi? Niçin bunlara kimlik kartını vermiyorsun? Niçin bunlara pasaport vermiyorsun?' diyen benim. Bizzat kendisine söyleyen kişiyim. Neredeydi bu adamlar, bu Batı neredeydi? Biz bunları yaşamış birisiyiz, bunları biliyoruz. Dolayısıyla şu anda PYD olarak bu yapılanma rejimin orada ortaya çıkardığı bir yapılanmadır, YPG aynı şekilde rejimin ortaya çıkardığı bir yapılanmadır, DAİŞ aynı şekilde. Bunlar müşterek çalışıyorlar, ortak çalışıyorlar ve bu ortak çalışmanın sürecinde de ne yazık ki 400 bini aşkın insan öldürüldü Suriye'de ve şimdi de Suriye'de rejim ne yazık ki Rusya ile el ele vermek suretiyle orada müslüman insanları öldürmeye devam ediyor ve bunların yanında yer alanlara da tabi 'herhalde siz de buradan nasibinizi alırsınız' diye onlara da buradan sesleniyorum" ifadelerini kullandı.

- "Bu yeni dönemin bir Fatiha'sıdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemenli gazetecinin Türkiye'nin yardımlarının devam edip etmeyeceğine ilişkin sorusuna da "Bu yeni dönemin bir Fatiha'sıdır ve bunun arkasında AFAD teşkilatımız tüm diğer teşkilatlarımızla el ele vermek suretiyle diğer ikinci, üçüncü gemileri inşallah göndermeye devam edecektir. Bir de 16 bin kadar yaralının olduğunu söyledi sayın Cumhurbaşkanı. Buna yönelik de ilk etapta Sağlık Bakanımıza da söyledim, Aden'de bir Sahra Hastanesi kurmak suretiyle orada inşallah doktorlarımızı da buradan göndererek yaralı tedavisini yerinde yapalım istiyoruz" karşılığını verdi.

Taiz sulhu sükuna kavuşursa ikinci bir sahra hastanesini burada kurmak suretiyle aynı şekilde tedavileri yaygınlaştırmak istediklerini ifade eden Erdoğan, bunun için Sağlık Bakanının da gerekli notları aldığını ve bunların da çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.