Erdoğan: İnternete gittikçe daha çok karşı oluyorum

Erdoğan: İnternete gittikçe daha çok karşı oluyorum
Dünyada basın özgürlüğü alanında en etkili hak savunucularından Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ve Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) temsilcileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla görüştü.

Ortak misyonu temsil eden heyetle perşembe günü 90 dakika boyunca görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CPJ’in açıklamasına göre ‘medyaya asla hakaret etme özgürlüğünün verilmemesini’ belirtirken ‘gittikçe internete daha fazla karşı olmaya başladığını’ söyledi. Heyet Başbakan Davutoğlu’yla görüşmesinde son dönemde hakaret kampanyalarına maruz kalan kadın gazetecileri gündeme getirdi.


Davutoğlu, The Economist’in Türkiye temsilcisi Amberin Zaman’la ilgili olarak “Amberin Zaman’a yapılmış bir tehdit bana yapılmış demektir. Makamıma başvurdukları takdirde her türlü koruma sağlanacaktır” dedi. Heyet adına temasları değerlendiren CPJ Başkanı Sandy Rowe, Türk liderlerin ‘gazetecilerin durumunu iyileştirme’ konusunda uzlaştığını belirterek “Söz vermelerini memnuniyetle karşılıyoruz. İnanıyoruz ki uluslararası endişenin derinliğinin anlıyorlar” dedi.

‘Açıklama çarpıtıldı’
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Erdoğan’ın, yaptığı açıklamanın çarpıtıldığını belirterek, “Sayın  Cumhurbaşkanımızın değerlendirmesi doğru anlaşılmalı.  Cumhurbaşkanımız internete karşı olmaktan söz etmedi. Bıçak örneğine atıfta bulunarak, sosyal medyanın IŞİD ve benzeri terör örgütleri tarafından propaganda aracı olarak da kullanılabildiğine dikkati çekti” değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.