Erdoğan İsrail'i bombaladı: Borçları var

Erdoğan İsrail'i bombaladı: Borçları var
 S. Yazı İşleri Müdürü
Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, İsrail'e sert tepki gösterdi.

Yaklaşık 3 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail katliamından, Milli Takım galibiyetine kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

MİLLİ TAKIM'A TEBRİK

"A Milli Futbol Takımımızı tebrik ediyorum. Millilerimiz 72 yıl sonra gelen 3-2'lik skorla hepimize tarifsiz bir gurur yaşattılar. Millilerimizin başarı çıtasını yukarı taşıyarak, Avrupa Şampiyonası'nda bize yeni zaferler tattıracağına inanıyorum.

KIBRIS'A DESTEK, AB'YE UYARI

Son Kabine Toplantımızdan bu yana birçok etkinliğe görüşmeye iştirak ettik. Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'nde dayanışmamızı perçinledik. Hem üye sayısı, hem işbirliği alanı açısından kat ettiği mesafeden memnuniyet duyuyoruz. KKTC'nin anayasal ismiyle teşkilata gözlemci üye olması tarihi bir adımdı.

Türk dünyasının Kıbrıs'a olan desteğini ortaya koymuştuk. Doktor Fazıl Küçük'ü ve Rauf Denktaş'ı bir kez daha yad ediyorum. Her alanda attığımız adımlarla ana vatanla, yavru vatan arasındaki bağların daha da kuvvetlenmesini sağlıyoruz. 4 ay önce Özgürlük Bayramı'nda Ercan Havalimanı pistinin açılışını gerçekleştirdik.

İnşallah daha fazlasını başaracağız. Zaman AB'nin ne kadar yanlış yaptığını ispat edecektir. Kıbrıs Türkü haklı davasından döndürmeye çalışanların Kafkasya'da yeni oyunlar peşinde koştuğuna şahit oluyoruz.

ERMENİSTAN'A ÇAĞRI

Ermenistan'ı kışkırtarak kavgalar üzerinden kendine rant devşirenler en büyük zararı Ermenilere verdiler. Kimi batılı güçler, bölgede yeni dönemi idrak edemedi. Batılı ülkelerden gönderilen hiçbir silah kalıcı barışın yerini tutamaz. Buradan bir kez daha Ermenistan'a Azerbaycanlı kardeşlerimizin uzattığı barış elini tutması çağrısında bulunuyorum.

"TOGG, 12 BİN ARAÇ TESLİMATI YAPTI"

Togg'un üretimi ve satışa başlamasıyla kendi markamızla küresel rekabetteki yerimizi aldık. 'Türk araba yapamaz' diyenleri 'Bu araç satılmaz, vatandaş almaz' diyenleri hüsrana uğrattık. Birilerinin 'Bunun fabrikası nerede?' diyerek aklınca dalga geçtiği Togg, 12 bin teslimat yaptı.

"VAHŞETİ HEPİMİZ TAKİP ETTİK"

"Şimdiye kadar Gazzeli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere 11 uçak dolusu malzeme ile 1 sivil insani yardım gemisini Mısır'a gönderdik. Böylece Gazzeli kardeşlerimiz için toplam 800 tona varan insani yardım malzemesini bölgeye sevk etmiş olduk. Mısır ile işbirliği içerisinde yardım malzemelerinin Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye ulaştırılmasını sağlıyoruz. Biliyorsunuz İsrail suyunu, yakıtını, elektriğini ve iletişimini komple keserek Gazze halkını sadece öldürmekle kalmıyor, aynı zamanda hastaneleri bombalayarak Gazzelilerin direniş azmini de kırmaya çalışıyor.

İsrail, ibadethaneleri bombalayarak yeniden kazanma çabasında. Hastaneler İsrail mezaliminin sembolü olmuştur. Gazze'de hizmet veren neredeyse tüm hastaneler ya yıkıldı ya zarar gördü ya da kullanılamaz hale geldi. Gazze'nin en büyük sağlık tesisleri olan El Ehli Bapdist ve Şifa Hastanelerinde yaşanan vahşeti hepimiz takip ettik.

"DÜNYA İSRAİL'İ SEYRETTİ"

Akif'in tek dişi kalmış canavar diye tarif ettiği güya medeni dünya, İsrail'in hastanelere yönelik saldırılarını sessizce seyretti. İsrail yönetimi hamile kadınları, doğmamış bebekleri katletmekle övünen cinnet hali içindedir. Sivillerin üzerine mermi yağdırmanın adı barbarlık, eşkıyalık, devlet terörüdür. Hastaneler İsrail ve zaliminin sembolü olmuştur. Savaş hukukunun açık ihlali olan hastane saldırılarına İsrail'in kendini savunma hakkı diyerek destek veren ülkeler gördük. Biz üzerimize düşenleri yapmanın gayreti içindeyiz.

İsrail işgal güçleri, her gün kadın, çocuk, gazeteci, doktor, yaşlı, sivil demeden masumları katlediyor ama Avrupa'sından Amerika'sına hiçbir ülkeden en küçük tepki gelmiyor. Çocuk, kadın ve yaşlılara karşı atom bombası atma tehdidi dahil modern savaş araçlarının tamamını kullanan İsrail ve onu destekleyen herkes sadece tarih önünde değil, insanlık vicdanı nezdinde de yargılanacaktır.

"HEPSİNİN İSRAİL'E BORCU VAR"

İspanya gibi bir iki ülkeyi dışarıda bırakırsak Batılı kuruluşlar kulaklarını tıkadılar. Holokost utancu Avrupalı liderleri esir almış durumda. İsrail ateşkes çağrısı dahil her türlü tepkiyi antisemitizm parantezine alarak boğmaya çalışıyor. İsrail'in antisemitik yaftası vuramayacağı tek ülke Türkiye'dir. Bizim borcumuz yok onların hepsinin İsrail'e borçları var. İsrail nükleer silaha sahip olduğunu açıkça ikrar ediyor. Ama herhangi bir inceleme başlatılmıyor. Bugün İsrail'e ses çıkarmayanların yarın başka ülkelere söyleyecek hiçbir sözü olamaz. İsrail'in nükleer silahları meselesinin unutturulmasına izin vermeyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.