Erdoğan: Kabile devleti değiliz

Erdoğan: Kabile devleti değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin, "Bu karar çok üzüntü verici. Türkiye bir hukuk devletidir. Bir kabile devleti değiliz"dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin, "Bu karar çok üzüntü verici. Türkiye bir hukuk devletidir. Bir kabile devleti değiliz. Onların açıkladığı metin ne ise mütekabiliyet esas alınarak karşılık verildi" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar;

-İki yıl aradan sonra Ukrayna'yı tekrar ziyaret etmekten dolayı büyük memnuniyet duydum. Değerli dostum Poroşenko'ya bir şükranlarımı sunuyorum. Bu önemli toplantının ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ukrayna ile ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor.

-Kırım'ın yasadışı ilhakını tanımadık ve tanımayacağız. Ukrayna'nın Kırım Tatarlarına verdiği destekten büyük memnuniyet duyuyoruz.

-İkili ticareti 10 milyar dolar seviyesine çıkartma arzusundayız. Bu konuda öncelikle serbest ticaret anlaşmasını sonuçlandırmalıyız.

-Buradan milletimize müjde veriyorum. Ukrayna'da Yunus Emre Türk Kültür Merkezi açıyoruz. Bundan dolay dostum Poroşenko'ta teşekkür ediyorum.

ABD İLE VİZE KRİZİ

-Bu karar üzüntü verici. Aynı dille yanıt verdik. Türkiye bir hukuk devletidir. Her şeyden önce biz bir kabile değiliz, bir kabile devleti de değiliz. Onların açıkladığı metin neyse mütekabiliyet esasına dayalı olarak, ona göre o metnin karşı metnini aynen bizim de Amerika'da büyükelçimiz anında açıkladı. Süreç bundan ibarettir.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.