Erdoğan sokak hayvanları konusunda net konuştu

Erdoğan sokak hayvanları konusunda net konuştu
Sokak hayvanları konusu siyasetin de gündemine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili net mesajlar verdi.

Ankara'da önceki gün bir çocuğun köpeklerin saldırısı sonra parçalanarak entübe edilmesi sokak hayvanları sorununu tekrar gündeme taşıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda konuştu.

ERDOĞAN: ŞİKAYETLERİN FARKINDAYIZ

Başıboş sokak köpeklerinin zarar verdiği insanların haklarını korumanın da görevleri olduğu bilinciyle hareket ettiklerini kaydeden Erdoğan, başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili artan şikayetlerin farkında olduklarını söyledi.

ERDOĞAN: ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Önceki gün Ankara'da yaşanan ve bir çocuğun ağır yaralandığı elim hadisenin yürekleri dağladığını ifade eden Erdoğan, "Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vaz ettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız." dedi.

ÇOK SAYIDA KÖPEK ÇOCUĞU PARÇALADI

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, Vildan Nurettin Demirer İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi T.Y, Kafkas Mahallesi'ndeki evinden sabah saatlerinde okula gitmek için çıktığı sırada, boş arazide çok sayıda sahipsiz köpeğin saldırısına uğramıştı.

Olayı gören vatandaşların taş ve sopayla müdahale ederek köpeklerin saldırısından kurtardığı çocuk, Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Durumunun ağır olması nedeniyle Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesine sevk edilen ve yoğun bakımda tedavi altına alınan T.Y'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilmişti.

Kaynak:Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.