Erdoğan: Türkiye'nin Güney Sınırında “Terör Koridoru" Oluşturulmasına İzin Vermeyeceğiz

Erdoğan: Türkiye'nin Güney Sınırında “Terör Koridoru" Oluşturulmasına İzin Vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile yaptığı görüşmede, Suriye'deki krizin siyasi çözümle sonlandırılmasının önem taşıdığına dikkati çekerek Türkiye'nin güney sınırı boyunca “terör koridoru" oluşturulmasına izin vermeyeceğini bildirdi

HANGCOU (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesine katılmak için bulunduğu Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hangcou kentinde, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre G20 Liderler Zirvesi öncesinde Grand Metro Park Hotel'de yapılan görüşmede, ikili ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, Suriye ve terörle mücadele meseleleri ele alındı. Görüşmede, 15 Temmuz darbe girişimine de değinildi.

Merkel, Almanya'nın darbe girişimini kınadığının ve demokrasiden yana yer aldığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Şansölye Merkel'e, Almanya'nın desteğinin yanı sıra bu süre içerisinde iki kez telefon görüşmesi yapmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erdoğan ve Merkel, Türkiye-Almanya arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkileri daha da geliştirme konusunda kararlı olduklarını ifade ettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme vesilesiyle, Fırat Kalkanı harekatıyla ilgili olarak Merkel'e bilgi verdi. Suriye'deki krizin siyasi çözümle sonlandırılmasının, gerek istikrarın yeniden tesisi, gerek DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle etkili mücadele için önem taşıdığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin güney sınırı boyunca bir “terör koridoru" oluşturulmasına izin vermeyeceğini vurguladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Türkiye'nin başta DAEŞ olmak üzere terörle mücadelesini desteklediklerini belirtti.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkel'in, Türkiye-AB ilişkileri çerçevesinde, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti ve geri kabulün eş zamanlı olarak yürürlüğe konulmasını sağlamaya yönelik istişarelerin ve çalışmaların sürdürülmesi konusunda da mutabık kaldıkları kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.