Erdoğan ve Davutoğlu'na 'IŞİD'i Azmettirmek'ten Suç Duyurusu

Erdoğan ve Davutoğlu'na 'IŞİD'i Azmettirmek'ten Suç Duyurusu
Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'IŞİD'i kasten öldürmeye azmettirmekten' yargılanmasını istedi.

İzmir Adliyesi'nde toplanan bir grup avukat, Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD'in saldırılarını protesto etmek için oturma eylemi yaptı. Yaklaşık bir saat süren eylemin ardından basın açıklaması yapan avukatlar, daha sonra olayların sorumluları olduğunu öne sürdükleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümet üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

KOBANİ FOTOĞRAFLARIYLA OTURMA EYLEMİ

İzmir Barosu Vestiyeri önünde saat 11.00'de toplanan Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ile Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir şubelerinin üyesi yaklaşık 30 avukat,Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün, Kobani'deki saldırılarını protesto etmek için oturma eylemi yaptı. Kobani'de çekilen fotoğrafları ellerinde tutan avukatlar yaklaşık bir saat sonra, alkışlarla bina dışına çıkıp basın açıklaması yaptı.

"BEN NİYE IŞİD'İ PROTESTO EDEMİYORUM"

Avukatlar adına konuşan ÖHD İzmir Şube Başkanı Avukat Abdülmecit Yıldırım, Emperyal hırsları nedeniyle Ortadoğu'yu kana bulayanlara, halkların katledilmesine sebep olanlara karşı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz. Protesto eylemlerini yasaklayan devlet aklına karşı, herkesi 'Ben niye IŞİD'İ protesto edemiyorum' diye sormaya davet ediyorum. Emperyalistlerin, savaş çığırtkanlarının oyununa düşmemek gibi ağır sorumlulukları vardır. Bütün bunlara karşı aktif bir tutum almak zorundalar. Düşman sessizlikten dahi beslenirken üzüntüyle görüyoruz ki halkımızın bir kısmı bilindik yöntemlerin etkisiyle zalimin dilinden konuşmaktadır. Asıl tehlike buradadır dedi.

AZMETTİRME İDDİASIYLA SUÇ DUYURUSU

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, Siyasal ve dini saiklerle toplumun bir kesimine karşı bir plan doğrultusunda sistemli olarak kasten öldürmeye azmettirme, kasten yaralamaya azmettirme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaya azmettirme suçlamasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümet üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.