Erdoğan Ve Putin'den "Halep'te Ateşkes" Görüşmesi

Erdoğan Ve Putin'den "Halep'te Ateşkes" Görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefon görüşmesinde, iki lider, Halep'te ateşkesin sağlanması için çabaların yoğunlaştırılması konusunda mutabık olduklarını vurguladılar

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştüğü, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'deki son gelişmelerin de ele alındığı görüşmede, Erdoğan'ın, Halep'te bir an önce ateşkesin sağlanmasının önemine dikkati çektiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bu akşam bir telefon görüşmesi yaptı.

İkili ilişkilerin yanı sıra Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halep'te bir an önce ateşkesin sağlanmasının önemine dikkati çekti.

Görüşmede, iki lider Kurban Bayramı vesilesiyle Halep'te ateşkesin sağlanması için ABD ile görüşmeler yapıldığına işaretle, bu konudaki çabaların yoğunlaştırılması hususunda mutabık olduklarını vurguladılar.

"Sınırın terör örgütlerinden arındırılması önemli"

Fırat Kalkanı Harekatı'nın da ele alındığı görüşmede, iki lider, Türkiye'nin sınır bölgesinin başta DAEŞ olmak üzere terör örgütlerinden arındırılmasının önemli olduğunu belirttiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cerablus'un ve El Rai'nin asli sakinlerinin Türkiye'den memleketlerine dönmeye başladıklarına değindi.

Görüşmede, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türk Akımı da dahil olmak üzere enerji sektöründeki iş birliği, Rusya-Türkiye arasındaki charter seferlerininin başlaması gibi ikili meseleler de ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in, ikili ilişkilerin normalleşme sürecinin ivme kazanmasından, gerek St. Petersburg'da gerek Çin'de yapılan görüşmelerde mutabakata varılan konuların hızla hayata geçirilmesinden mutluluk duyduklarını da ifade ettikleri aktarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.