Erdoğan'a Yönelik Suikast Girişiminin Görüntüleri Ortaya Çıktı

Erdoğan'a Yönelik Suikast Girişiminin Görüntüleri Ortaya Çıktı
Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerin otele gidiş ve dönüşlerini gösteren yeni görüntüler ortaya çıktı

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaldığı otelde suikast düzenlemek için gelen darbeci askerlerin, saldırının yaşandığı geceki yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otelinin yakınlarındaki başka bir otelin güvenlik kamerası kayıtlarında, ilk olarak darbeci askerlerin sahilden Grand Yazıcı Otel'e ilerledikleri, Cumhurbaşkanlığı korumalarıyla yaşanan çatışmanın ardından Turban mevkisinden ana caddeye yöneldikleri görülüyor.

Tüfeklerinde dürbün ve lazer bulunan asker görülüyor
Belirli aralıklarla yürüyen tam teçhizatlı darbeci askerlerin zaman zaman durarak etrafı gözledikleri dikkati çekiyor. Tüfeklerinin üzerinde dürbün ve lazer bulunan askerlerin kameranın önünden geçerken yüzleri net bir şekilde seçiliyor. Kameranın görüş açısına 22 asker giriyor.

Daha sonra ana caddeye çıkan darbeci askerlerin, Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle karşılaşması ve açtıkları ilk ateşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun akrabası olduğu belirtilen polis memuru Nedip Cengiz Eker'i şehit etmesi de görüntülere yansıyor.

Şehit polisin aracına 22 kurşun
Darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Eker'in aracında olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemede, araçtaki kurşun izleri daire içerisine alınarak numaralandırıldı. Araca 22 kurşunun isabet ettiği belirlendi.

Bu arada, suikast girişiminin ardından ormanlık alana kaçan darbeci askerlerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.