Erdoğan'dan ABD'ye ve BM'ye sert tepki

Erdoğan'dan ABD'ye ve BM'ye sert tepki
ABD'nin PYD açıklamalarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK ile YPG'nin bir farkı var mı? Bütün yazılı kayıtları bizim elimizde. Siz tanıyamadığınız için bölge kan gölüne döndü" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladığı muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, gündemdeki önemli konuları değerlendirdi. ABD'nin, "PYD bize göre terör örgütü değil" açıklamalarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz bizimle beraber misiniz, yoksa bu terör örgütü PYD, YPG ile mi berabersiniz? Bize ne PYD'yi, YPG'yi tanıtabilirsiniz, biz hepsini iyi tanıyoruz. DAEŞ'i de iyi biliriz.

Ama siz tanıyamadığınız için bölge kan gölüne döndü" diye konuştu. Suriye'deki iç savaşa da değinen ve mültecilerin yaşadığı zorlukları hatırlatan Erdoğan, BM'nin bu durum karşısındaki tutumunu eleştirdi. Türkiye'ye gerekli yardımların yapılmadığını belirten Erdoğan, "Her şey ortada. Kendileri geliyorlar, görüyorlar hala plan getir, proje getir, bilmem ne getir... Bırakın bu işleri, siz dalga mı geçiyorsunuz bizimle?" dedi.
Erdoğan'ın gündemindeki konulardan biri de terör sorunuydu.

Operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini sürdüren Cumhurbaşkanı, ana muhalefet partisinden gelen bazı açıklamaların teröre destek olduğunun altını çizerek, "Kendi devletinin yanında değil de, terör örgütünün yanında bulunarak siyaset yapılmaz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.