Erdoğan’dan anneler günü mesajı

Erdoğan’dan anneler günü mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anneliğin en yüce duyguların başında geldiğini belirterek, annelerin çocuklarını sınırsız sevmeleri, onlara kin tutmamaları ve onlar için fedakarlıktan çekinmemelerinin herkese örnek olması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında; sabır, fedakarlık, koruyuculuk, kollayıcılık, şefkat, sevgi ve merhamet gibi hasletlerin timsali olan annelerin, aile ve toplum hayatının yapı taşları olduğuna vurgu yaptı.

Erdoğan’ın mesajında şu ifadelere yer verildi: “Annelik en yüce duygularının başında gelir. Annelerin çocuklarını sınırsız sevmeleri, onlara kin tutmamaları, onlar için fedakarlıktan çekinmemeleri hepimize örnek olmalıdır. Toplumun huzuru, güvenliği ve saadeti, her şeyden önce aile kurumunun sağlam temeller üzerinde yükselmesine bağlıdır. Ailenin mükemmelleşmesi de, anne ve babanın vazifeleriniyerine getirmeleriyle; çocuklarından sevgi ve merhameti eksik etmemeleriyle mümkündür." 

Millet olarak, her zaman olduğu gibi "sabır ve dayanışmaya, müsamaha ve fedakarlığa, birlik ve beraberliğe, kardeşlik duygularımızın güçlenmesine muhtaç olduğumuzu" anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Cenneti annelerin ayakları altında gören bir inancın mensupları olan biz, ülkemizin ve milletimizin huzurlu, mutlu bir geleceğe ulaşabilmesi için annelerimizin kalbini kırmama hassasiyetini yaygınlaştırmaya özen göstermeliyiz. Adeta bir anne duyarlılığı sergilemek suretiyle, komşumuza, dostumuza, insanımıza ‘öf’ bile demekten imtina etmeliyiz. Anne özlemini yaşamımın her anında hisseden biri olarak, ülkemdeki her bir anneyi kendi annem gibi görüyorum. Yüklendiğimiz sorumlulukları, görevleri ifa ederken, annelerin hayır dualarının, en önemli güç kaynaklarımızdan biri olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Annelerimiz, ülkemizden, milletimizden, çocuklarından hayır dualarını eksik etmesin. Bu duygularla tüm annelerin, anneler gününü kutluyor; ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum.” 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.