Erdoğandan müjde

Erdoğandan müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "15 Temmuz'da yine milletimizin tek vücut olarak darbecilerin karşısına dikilmesi sayesinde neticeye ulaştık. İnşallah, bundan sonra da ihtilafa, tefrikaya düşmeden aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Kardeşlerim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da milletin tek vücut olarak darbecilerin karşısına dikilmesi sayesinde neticeye ulaştıklarını belirterek, "İnşallah, bundan sonra da ihtilafa, tefrikaya düşmeden aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Kardeşlerim! Sizlere sesleniyorum. Hep birlikte bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" dedi.

Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, ağustos ayının Türkiye'nin birlik olduğunda neler başarabileceğini gösteren örneklerle dolu olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Belki bilmeyenleriniz vardır, hatırlatayım. Yavuz Sultan Selim, inşallah cennet mekan, adına yapılan cami, Fatih Çarşamba'dadır, kabri de yanındadır. Arada sırada cumaları orada da inşallah yerine getirebilirsiniz. Bugün yani 26 Ağustos günü, 1071 yılında kazandığımız Anadolu kapılarını milletimize açan Malazgirt Zaferi'nin 945. yıl dönümü. Yine bugün 1922 yılında İstiklal Harbimizin zaferinin müjdecisi olan Büyük Taarruz'un başladığı tarih. Onun için bugün açıyoruz. Ağustos ayında neler var, neler... Mercidabık Zaferi var, Otlukbeli Zaferi var, Çaldıran Zaferi var, Belgrad Zaferi var, Mohaç Zaferi var, Kıbrıs Zaferi var, Erzurum Kongresi, Sevr'in yırtılıp atılması, Sakarya Meydan Savaşı gibi gerçekten de tarihimize altın harflerle yazılan nice hadiseleri yad ettik, ediyoruz. Esasen senenin neredeyse her günü tarihimizde çok önemli yeri olan yıl dönümlerine tekabül ediyor. Çünkü bugünden geriye doğru baktığımızda millet olarak 2 bin 200 yıllık bir devlet ve ordu geleneğine, bin 400 yıllık bir medeniyet müktesebatına, bin yıllık bir coğrafi devamlılığa sahibiz. Bu kadim tarihin en önemli vasfı birlik ve beraberlikle hareket ettiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunun ulaşamayacağımız hiçbir hedefin olmayışıdır. Daha 100 yıl önce Çanakkale Zaferi'ni, ardından İstiklal Harbi'ni millet olarak birliğimiz beraberliğimiz sayesinde kazandık."

Erdoğan, 15 Temmuz'daki darbe girişimini de hatırlatarak, "15 Temmuz'da yine milletimizin tek vücut olarak darbecilerin karşısına dikilmesi sayesinde neticeye ulaştık. İnşallah, bundan sonra da ihtilafa, tefrikaya düşmeden aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Kardeşlerim! Sizlere sesleniyorum. Hep birlikte bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." diye konuştu.

- "Bu milletle övünmeyeceğiz de kiminle övüneceğiz?"

Yavuz Sultan Selim ve tüm ecdadın emanetine bu şekilde sahip çıkılabileceğini aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birliğimizi, beraberliğimizi bozmak için milletimizin arasına her dönem farklı fitne tohumları ekilmek istenmiştir. Bu, kimi zaman Alevi-Sünni fitnesi olmuştur, kimi zaman Türk-Kürt fitnesi, kimi zaman ilerici-gerici fitnesi, kimi zaman sağcı-solcu fitnesi olmuştur. Kardeşlerim kavramlar değişmiştir ama amaç hep aynı olmuştur. Geçmişte bu sebepten çok acılar yaşadık. Kardeşi kardeşe düşman ettiler. Bizi birbirimize vurdurdular. Ardından ellerini ovuşturdular. Biz her defasında akan göz yaşımızla, kanımızla, dağlanan yüreğimizle baş başa kaldık. 15 Temmuz uzun zamandır defalarca tekrarlanan bu oyunun bozulduğu tarih olmuştur. Ne yüce bir milletsiniz. Ne güçlü bir milletsiniz. Bu milletle övünmeyeceğiz de kiminle övüneceğiz? Ruhunu ve bedenini Pensilvanya'daki şarlatana esir etmiş küçük bir kesim dışında milletimiz tüm renkleriyle, tüm farklılıklarıyla istiklalinin ve istikbalinin yanında yer almıştır: Bir tarafta ruhunu, bedenini, aklını Pensilvanya'daki şarlatana teslim edenler bir tarafta da, evet, aklını, ruhunu, bedenini, her şeyini Allah'a teslim edenler. İşte fark bu... Darbeyi planlayanlar bu girişim başarılı olsa da olmasa da Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin ciddi bir zafiyete düşeceğini sanıyorlardı. Öyle olmadığını görünce PKK'yı ve DAİŞ'i kullanarak terör eylemleriyle gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdiler. Silahlı Kuvvetlerimiz kahir ekseriyetiyle bunları şimdi çok daha iyi tespit ediyor ve etmeye de devam edecektir. Bütün bunlara rağmen Türkiye, terörle mücadelede geri adım atmayınca üstelik bir de Cerablus operasyonunu başlatınca yeni oyunlar peşine düştüler. Dün, Artvin'de CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı işte bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. Artvin'de Sayın Kılıçdaroğlu nezdinde ülkemizin 7 Ağustos'ta Yenikapı'da Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, Genelkurmay Başkanıyla, CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, tüm toplum kesimleriyle sergilediği birlik ve beraberlik manzarası hedef alınmıştır. Bunları bu çıldırtmıştır. Bu vesileyle ben bir kez daha Sayın Kılıçdaroğlu'na ve beraberinde bulunan tüm arkadaşlarına şahsım, milletim adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kendisine bu terör saldırısı karşısında gösterdiği soğukkanlı ve sağduyulu duruş için de teşekkür ediyorum. Şehit olan askerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.