Erdoğan'ın, Galatasaray Odea Bank'ı kabulü

Erdoğan'ın, Galatasaray Odea Bank'ı kabulü
Cumhurbaşkanı Erdoğan:- "Galatasaray, şampiyonluğuyla bir işaret fişeği oldu. Artık bunun arkasının gelmesini temenni ediyorum, gelecektir. Çünkü bundan sonra diğer rakip kulüpler filan, onlar da hepsi Galatasaray karşısına çıkarken, ürkerek, korkarak çık

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray Odea Bank Erkek Basketbol Takımı'nın Eurocup Şampiyonu olmasına ilişkin, "Galatasaray, şampiyonluğuyla bir işaret fişeği oldu. Artık bunun arkasının gelmesini temenni ediyorum, gelecektir. Çünkü bundan sonra diğer rakip kulüpler filan, onlar da hepsi Galatasaray karşısına çıkarken, ürkerek, korkarak çıkacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Galatasaray Odea Bank Erkek Basketbol Takımı'nı kabulüne ilişkin görüntüler basınla paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, Galatasaray'ın Eurocup Şampiyonu olmasının, millete bir armağan olduğunu ifade ederek, bu başarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Galatasaray'ın bir ilki başardığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"İnşallah bunlar tabi ülkemize sınıf atlatacak olan adımlar ve Türkiye bu noktada her geçen gün biraz daha ileriye gidiyor, gideceğine de inanıyorum. Alt yapıda gerçekten Türkiye’de son dönemde çok ciddi adımlar atıldı. Temennim odur ki bunu, tüm profesyonel kulüplerin amatör branşlarına da yansıtmaları suretiyle çok daha farklı yere taşıyalım. Bunda da özellikle büyüklerin başı çekmesi çok çok önemli. Çünkü lokomotif nereye giderse, vagonlar da oraya gidiyor. Bu işin lokomotifleri de bellidir. Yani burada Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, bu işin artık lokomotifidir. Yani sadece futbola boğulup kalmamalı, diğer branşlarda da kendilerini ortaya koymalıdırlar. Oralarda da inanıyorum ki tüm kulüplerimize örnek teşkil etmelidir."

- "Rakip kulüpler, Galatasaray karşısına çıkarken, ürkerek, korkarak çıkacaktır"

"Galatasaray, şampiyonluğuyla bir işaret fişeği oldu. Artık bunun arkasının gelmesini temenni ediyorum, gelecektir." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çünkü bundan sonra diğer rakip kulüpler filan, onlar da hepsi Galatasaray karşısına çıkarken, ürkerek, korkarak çıkacaktır. Futbolda şampiyonluğu yakaladıktan sonra Galatasaray hep anılır oldu. Gittiğimiz mesela uluslararası toplantılarda filan, 'Sizin Galatasaray kulübünüz var.', hep böyle bahsedildi. İşte bunun arkası tabi gelirse olay çok daha farklı şekilde devam eder diye düşünüyorum. Onun için bizler de göreve geldiğimizden beri alt yapıya çok önem verdik. Şu anda illerimizde hamdolsun büyükşehirler başta olmak üzere, belediyelerimizi zorladık, yani basketbol kapalı spor salonumuz olmayan ilimiz kalmadı. Tabi bunları da yeterli bulmuyoruz. Hatta geçenlerde Hidayet ile de konuştuk, dedim, şimdi bizim, Amerika’da olduğu gibi yani açık parklarda bu basket potalarını artıralım."

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kabulünden dolayı teşekkürlerini bildirdi.

Galatasaray’ın tarihinden bu yana hep ilklere imza atmış bir kulüp olduğunu, Türkiye’ye UEFA kupasını kazandırdığını vurgulayan Özbek, "Basketbolda Eurocup kupasını getirdik, bu sene. O şampiyonluğu tattırdık. Elbette ki sizin ifade etiğiniz gibi Türkiye açısından, örnek olması açısından çok önemli. Diğer kulüpler de bu manada öz güven kazanmış olacaklar." ifadesini kullandı.

Son 10 yılda Türkiye’de sportif manada tesisleşmenin çok geliştiğini anlatan Özbek, şunları kaydetti:

"Eskiden futbol oynamış birisi olarak, yurt dışına çıktığımız zaman özellikle Almanya, Avusturya’daki tesislere özenirdik. Çok samimi söylüyorum, yurdumuzdaki tesisler, yurt dışındaki birçok yerden önde gidiyor, onların önüne geçti. Tesisleşmeyle beraber başarı, peşi sıra geliyor."

Kulüplerin alt yapıya ilişkin yatırımları için özellikle büyük kulüplerin bazı beklentilerinin de bulunduğunu bildiren Özbek, şöyle konuştu:

"Örneğin Galatasaray Spor Kulübü, amatör şubelerde aşağı yukarı 17 branşı var. Buradaki tabi tribün geliri çok cüzi kalıyor ama amatör ismi altında da olsa artık yarışmalar bir profesyonel yarışmalar kadar pahalı. Dolayısıyla sporu seven Cumhurbaşkanı olarak sizden, Galatasaray Kulübü Başkanı olarak benim ricam, bu amatör sporlarla ilgili yapılan yatırımlara daha teşvik, daha destek vermenizi özellikle rica ediyorum."

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, üzerinde ismi bulunan 1 numaralı forma ile kupa takdim etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.