Erdoğan'ın isteğine ABD'den yanıt

Erdoğan'ın isteğine ABD'den yanıt
ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, Erdoğan'ın 'tampon bölge' isteğinin şu anda kampanyanın bir parçası olmadığını söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey ve ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel IŞİD’e karşı yapılan hava saldırılarıyla ilgili Pentagon’da basın toplantısı düzenledi. Dempsey, toplantıda tampon bölgenin bir noktada bir olasılık olabileceğini ama şu anda kampanyanın bir parçası olmadığını söyledi.

TÜRKİYE'NİN KOALİSYONA KATKILARI

Hagel, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta tampon bölge oluşturulması ve Suriye üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması isteği ile ilgili gelen soruya şöyle yanıt verdi: "Bildiğiniz gibi Başkan Obama ve Başkan yardımcısı,Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bu hafta görüştüler. Türk liderler ile koalisyona katkıda bulunmanın farklı yolları hakkında konuşmaya devam ediyoruz."

''TÜRKİYE NELER OLDUĞUNU BİLİYOR''

Hagel tampon bölge ile ilgili olarak, bunun yeni bir konu olmadığını, tüm olasılıkları tartıştıklarını belirtirken, "Türkler’in neye ihtiyacı olduğu ile ilgili konuşmaya devam edeceğiz. IŞİD ve Irak ve Suriye’de neler olduğunu açıkça biliyorlar. Onlara karşı açık ve mevcut bir tehdit ve tehlike. Şu anda yaklaşık 1.3 milyon mülteci misafir ediyorlar ve IŞİD’in diğer bütün boyutları ülkelerini ve insanlarını tehdit ediyor" diye konuştu.

DEMPSEY: ŞU ANDA KAMPANYANIN BİR PARÇASI DEĞİL

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey ise tampon bölgenin bir noktada bir olasılık olabileceği ama şu anda kampanyanın bir parçası olmadığını söyledi.

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD dönüşü yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı mücadelede yer almak için 3 şart söylemişti. Bu üç şarttan biri de 'güvenli tampon bölge'nin oluşturulmasıydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.