Ereğli zabıtadan hijyen denetimi

Ereğli zabıtadan hijyen denetimi
Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, gıda ürünleri satımı gerçekleştiren işyerlerinde hijyen denetimi yaptı

Halk sağlığını yakından ilgilendiren işyerlerinde denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, lokanta, hazır paket servisi, çay ocakları, pide, kebap ve lahmacun salonların da hijyen denetiminde bulundu. Yapılan denetimlerde ruhsat kontrolü, kullanılan gıdaların uygunluğu, işyerleri ve üretim yapılan yerlerinin temizliği, işyeri hijyen eğitim belgesi olup olmadığı ve mutfakta görev yapan personelin kıyafetlerine ve temizliğine bakıldı. Usule uygun olmayan ve eksikliği bulunan işyerlerine, gerekli uyarılar yapılırken denetimlerin sürdürüleceği kaydedildi.

Zabıta ekipleri ayrıca kaldırım işgali ve halkın ortak kullanım alanlarına gelişigüzel atılmış malzemelerin kaldırılması noktasında gerekli uyarıları yaptılar. Ekipler uzun çarşı esnafına da çöp poşeti dağıttı. Esnaftan çöplerini poşetlere koymalarını isteyen zabıta ekipleri, akşam işyerlerinin kapatılması sırasında çöplerin dışarı bırakılmasını istediler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çöplerin alınacağını ifade ettiler.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven, işyerlerinde hijyen denetimi başta olmak üzere Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini artırarak devam ettireceklerini söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.