Ereğli'de kavşaklara yön levhası takıldı

Ereğli'de kavşaklara yön levhası takıldı
Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kent merkezindeki kavşaklara yeni yön levhaları takıldı

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kent merkezindeki kavşaklara yeni yön levhaları takıldı.

Ereğli merkezde 24 noktaya yeni yön levhaları takıldığını söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, trafikte yaşanan değişim ile Ereğli’nin modern bir kent havasına büründüğünü söyledi. Başkan Özgüven, “Kavşak düzenleme çalışmaları ve trafik sinyalizasyon ışıklarının takılması tamamlanma aşamasına gelirken şehir içerisindeki kavşaklara yeni yön levhaları takıldı. Kavşaklara takılan yeni yön levhaları sayesinde şehre gelen yabancı konuklar başta olmak üzere vatandaşlarımız rahatlıkla gitmek istedikleri yöne ilerleyebilecekler” dedi.

Levhaların yönetmelikte belirtilen standartlarda olduğunu belirten Özgüven, “Yaya ve araç hareketlerinin yönlendirilmesinde büyük bir paya sahip olan levhalar konusunda yapılan en önemli değişiklik, gece görünme özelliğine sahip reflektif malzemeden imal edilen levhaların kullanılması oldu. Levhaların takıldığı direkler ve montaj aletleri de paslanmaya karşı dayanıklı alüminyum malzemeden yapıldı. Reflektif özelliğe sahip malzemeden yapılmış olan levhaların montajları 24 kavşakta uygulandı” diye konuştu.

Ereğli’nin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Özgüven, bu çalışmaların devam edeceğini ve yapılan çalışmalar ile Ereğli’nin kent kimliği kazanarak modern bir yapıya bürüneceğini sözleri ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.