Ereğli’den Büyükşehir’e teşekkür

Ereğli’den Büyükşehir’e teşekkür
Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, ilçeye kazandırılan hizmetlerden ötürü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Altyapı belediyeciliği ve sosyal belediyecilikte bir çok işe imza atan ve hizmette sınır tanımayan Ereğli ve Konya Büyükşehir Belediyesi köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerlerde Mahalle Konakları yaparak vatandaşlardan takdir topluyorlar. Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Yıldızlı (Durlaz), Yellice, Kuskuncuk, Yeniköy, Kuzukuyusu ve Büyükdede mahallelerinde Mahalle Konaklarının yapım çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, bu hizmetin mahallelere kazandırmasına öncülük eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve ekibine teşekkür etti. Yıldızlı Mahallesinde yapımı tamamlanan Mahalle Konağını gezen Başkan Özgüven, 30 Mart 2014 seçimleri sonrası hayata geçen Büyükşehir Yasası ile Ereğli'ye önemli hizmetler kazandırdıklarını belirtti.
Ereğli'nin kanalizasyon, içme su hattı gibi altyapı çalışmaları yanında asfalt, kaldırım gibi üst yapı çalışmaları ile Büyükşehir Belediyesi’nin 70 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirdiğini kaydeden Özgüven, bu hizmetlere sosyal belediyecilik noktasındaki hizmetler de eklendiğinde önemli bir yatırımın Ereğli'ye getirildiğini ifade etti. Sosyal Belediyecilik hizmetlerine Mahalle Konaklarının en güzel örnekleri olduğuna vurgu yapan Özgüven, içerisinde toplantı salonu, mutfağı, kütüphanesi, lavabosu vb. odaların yer aldığı bu konakların diğer mahallelere de yapılacağını kaydetti. Başkan Özgüven, "Şehrimize büyük önem veren ve bu hizmeti ilçemize kazandıran Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek başta olmak üzere emeği geçen tüm ekibine teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Yıldızlı Mahallesi Muhtarı Tevfik Özkubat ise, yapılan hizmetlerle Ereğli ve mahallelerinin çehresinin değiştiğine dikkat çekerek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven'e teşekkür etti.
Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven'in ziyaretlerine eşlik eden Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca da, yapılan hizmetlerin önemine vurgu yaparak, "Ereğli’miz Sayın Başkanımız Özkan Özgüven ile büyük bir değişim yaşıyor. Kabuğunu kıran ve şehir planlaması noktasında kent kimliğine kazanan şehrimize Büyükşehrimizin de katkıları oldukça büyük. Bu katkıları sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek'e de çok teşekkür ediyor, elini ve desteğini ilçemizden çekmemesini rica ediyoruz. Kendisini de bu konağın açılışına bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.