Ergo-mıyc Kış Trofesi Yat Yarışları

Ergo-mıyc Kış Trofesi Yat Yarışları
Marmaris'te başlayan yarışların dördüncü ayağına 27 yelkenli katıldı

MUĞLA (AA) - ERGO-MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları'nın dördüncü ayak mücadelesi Muğla'nın Marmaris ilçesinde başladı.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen yarışların dördüncü ayağına, Hollanda, Rusya ve Türkiye'den toplam 27 yatla 200'ü aşkın sporcu katıldı. Yelkenli yatlar, sabah saatlerinde bağlı bulundukları marinadan çıkarak körfeze açıldı. Yarışçılar, start öncesi yatlarla antrenman turları attı.

Hakem heyeti, yarış için uygun rüzgarın çıkmasını uzun süre bekledi. Rüzgarın çıkmasının ardından, hakem heyetinin yarışı başlatan telsiz anonsuyla yatlar start aldı. Dubaların etrafından ilk önce dönerek birinci olmak için mücadele veren yatlar, körfezde renkli görüntüler oluşturdu. Kıyıdaki vatandaşlar, yelkenlileri ilgiyle izledi, fotoğraf çekti.

MIYC Yönetim Kurulu Üyesi Halit Kesgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda ve Rusya'dan birer, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden de 25 yelkenlinin yarışlara katıldığını söyledi.

Dördüncü ayak mücadelesi, yarınki yarışlarla sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.