Eritre İslam Partisi heyetinden Kamalak'a ziyaret

Eritre İslam Partisi heyetinden Kamalak'a ziyaret
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:- "Sadece 62 kişinin dünya gelirinden aldığı pay, 3 milyar 650 milyon insanın almış olduğu paydan daha fazla. Bu, Batı'nın adalet anlayışının bir sonucudur"

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Sadece 62 kişinin dünya gelirinden aldığı pay, 3 milyar 650 milyon insanın almış olduğu paydan daha fazla. Bu, Batı'nın adalet anlayışının bir sonucudur" dedi.

Kamalak, Eritre İslam Partisi Genel Başkanı Salih Mohamed Osman Hussein ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Ziyaretin basına açık bölümünde konuşan Kamalak, bugün bir milyardan fazla insanın yatağa aç girdiğini savundu.

Sadece 62 kişinin dünya gelirinden aldığı payın, 3 milyar 650 milyon insanın payından daha fazla olduğunu ifade eden Kamalak, "Bu, Batı'nın adalet anlayışının bir sonucudur. 'Bu 62 kişi kim' diyecek olursanız 'bugünkü sistemin sahibi' cevabını verebiliriz" diye konuştu.

"Batı'dan hayır beklemek boşa zaman harcamak anlamına gelir" diyen Kamalak, "Bu durumda tüm ezilenlerin bir araya gelerek yeni bir dünya kurması gerekiyor. Adaletin olmadığı yerde derece derece zulüm var demektir. O nedenledir ki biz yeni bir dünya, adil bir düzen diyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Salih Mohamed Osman Hussein ise Eritre'de yaşanan sorunlar hakkında bilgi vererek, nüfusunun yüzde 65'i Müslüman olan halkın dini eğitim almaması için büyük baskılar uygulandığını öne sürdü.

Eritre'de iktidarın baskısına da değinen Hussein, "Eritre hem içeride hem de dışarıda adeta açık bir hapishane gibi. En son hükümetin yapmış olduğu para birimi değişikliği ile halkın tüm elindeki varlığı gasbedilmiş vaziyette. Sadece Sudan, Eritre halkı için bir çıkış kapısı konumunda" dedi.

Konuşmaların ardından, görüşme basına kapalı devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.